AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS ISZTAMBULBAN: OLCSÓ BÉRAUTÓK, ONLINE FOGLALÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI ISZTAMBULBAN

Isztambuli autóbérlés során a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét és legalább kétéves jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Az autókölcsönző társaságok hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el a bérautó átvételénél. Isztambulban sok gondot okoz a közlekedés, reggel és délután óriási forgalmi dugók alakulnak ki. A nagyobb fokú veszély miatt vigyázzunk bérautónkra, és a kötelező felelősségbiztosítás mellett érdemes igénybe venni az önrészcsökkentő balesetbiztosítást is.

Isztambuli autókölcsönzés esetén ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt, nem elegendő a Magyarországon megszerzett jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK ISZTAMBULBAN

Isztambulban régi és új, hagyományos és modern találkozik. A több ezer éves látnivalók mint a mecsetek, a paloták és a szerájok mellett ott sorakoznak a fejlődő világváros új épületei, felhőkarcolói, üvegpalotái. A Miniatürk nevű parkban Törökország és az egykori oszmán birodalom látványosságainak kicsinyített másait tekinthetjük meg. Isztambul látnivalói közül érdemes felkeresni a szent Kába-kőből egy darabot őrző Kék Mecsetet, a világ negyedik legnagyobb templomát, a Hagia Sophiat, a szultánok palotáját, a Topkapi szerájt, és az eredeti pompájában csillogó Szulejmán-dzsámit. Felejthetetlen élményt jelenthet egy esti séta az Aranyszarv-öböl partján vagy a Galata-hídon, amelyről az egész város kontúrját is megcsodálhatjuk. Nem szabad kihagyni a város Nagybazárát sem, ahol némi kötelező alkudozással szert tehetünk jellegzetes török szuvenírekre. Könnyen elfáradhatunk a városnézésben, ezért a távolabbi helyekhez ajánlott az autóbérlés, hogy hamarabb visszatérve még relaxálhassunk néhány órát az egyik gőzfürdőben. Másnap béreljünk autót, és fedezzük fel Törökország többi csodáját is!

Isztambuli autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK ISZTAMBULI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 115
  • Mentők: 112
  • Tűzoltóság: 110
  • Magyar Nagykövetség Törökországban: Macaristan Cumhuriyeti Büyükelciligi, Sancak Mahallesi, Layos Kosut Caddesi No.2., / Kahire Caddesi No. 30., 06550 Yildiz, Cankaya, Ankara, telefon: 00-90-312-442-2273