AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS, AUTÓBÉRLÉS IZLANDON

Izland bármelyik évszakban tartogat élményeket. A gleccserek, nemzeti parkok, gejzírek és a természeti szépségek évszakról évszakra változnak, így biztosak lehetünk abban, hogy Izlandon bármikor újdonságokba botlunk. Az ország közlekedésében a hajózás jelentős szerepet játszik, ugyanakkor vasútvonalai nincsenek. Ha meglátogatná Izland természeti szépségeit és nevezetességeit, az autókölcsönzés a legjobb megoldás.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI IZLANDON

Az izlandi utak állapota jó, de a kisebb települések között a távolságok nagyok, az utak keskenyek, így érdemes bérautóval közlekedni. Az autóbérlés során mindenre kiterjedő bérautó biztosítást kössünk, mivel a kavicsfelverődés okozta károkra gyakran nem terjed ki az alapbiztosítás! Az izlandi autókölcsönzés feltétele, hogy bankkártyával rendelkezzünk. Izland nagyon ritkán lakott ország, ennek megfelelően úthálózata sem hasonlítható az európai országokéhoz. Nagyon fontos, hogy gépkocsival csak akkor szabad mellékútra lehajtani, ha a jármű az izlandi előírásoknak megfelelő terepjáró adottságokkal rendelkezik, és fel van szerelve az országban alkalmazható „GPS” navigációs rendszerrel. Emellett csak az aktuális időjárási viszonyokhoz igazított közlekedési információk birtokában induljunk útnak!

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK IZLANDON

Magyar állampolgárok érvényes útlevél vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában utazhatnak Izlandra. Az 1-es főút aszfaltozott, a kisebb utak néhol murvásak, de ezeken még terepjáró nélkül is lehet autózni. Az F-fel jelölt felföldi utakat csak nyáron nyitják meg az autósok számára, az ilyen utakhoz elengedhetetlen a terepjáró. Az érvényben lévő sebességkorlátozás Izland egyetlen főútján 80-90 km/h, a kisebb utakon 50-60 km/h, lakott területeken 50 km/h a sebességhatár. Autópályák nincsenek. A megengedett sebességhatárok túllépését súlyos pénzbírsággal büntetik, melyet rendszerint helyben be is hajtanak a hatóságok. Ahogy nálunk, Izlandon is zérótolerancia van érvényben az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

LÁTNIVALÓK IZLANDON

Izland bővelkedik csábító fürdőkben és uszodákban, gleccserekben és gejzírekben is, biztosan kijelenthetjük, hogy itt mindenki talál megfelelő elfoglaltságot. Ahhoz, hogy minden szépséget megismerhessünk, több hétre van szükség. Izland természeti kincsei közül kiemelkedő a Kék Lagúna, a Strokkur gejzír, a Gullfoss vízesés vagy a feketehomokos tengerpart. Mindenképp keressük fel az ország fővárosát, Reykjavik-ot is, vagy ha kedvünk tartja, menjünk bálnalesre! Izlandi autóbérlés során a repülőtéren és a főváros néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK IZLANDI AUTÓBÉRLÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyarország reykjavíki tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 109 Reykjavik, Izland Brekkuseli 22, telefon: 00-354-557-7952
  • Izlandon nincs hivatalos magyar képviselet. A legközelebbi akkreditált magyar külképviselet Oslóban van (Sophus Lies gt. 3. 0244 Oslo, Norvégia; telefon +47 22 55 24 18, ügyeleti telefon: +47 92 44 78 76)