AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS, AUTÓBÉRLÉS IZRAEL

Izrael mesés világ: az itt élő népek több ezer éves kultúrája, történelme az egész világra hatást gyakorolt. Izrael három világvallás bölcsője. Nem csak a zarándokoknak vonzó célpont, de a kultúrát, a természeti szépségeket, a napfényt és a nyüzsgő éjszakai életet, a kulináris élvezeteket keresőknek is. A kultúrák keveredése lenyűgöző, felejthetetlen élményekhez juttat minden látogatót.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI IZRAELBEN

Az izraeli autókölcsönzés feltétele, hogy a bérautó átvétele csak hitelkártyával vagy dombornyomott kártyával lehetséges. A közlekedés kaotikus, a helyiek nagyon lendületesen vezetnek, a szabályokat rendszerint áthágják, ezért érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötni. Izraeli autóbérlés során nem kell nemzetközi vezetői engedéllyel rendelkeznünk, elegendő bemutatnunk az érvényes magyar jogosítványunkat.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK IZRAELBEN

Az Izraelbe utazóknak óvatosság és körültekintő magatartás ajánlott. Minden sabbat idején, vagyis péntek estétől szombat estéig (vagy vasárnap reggelig) bezár a boltok többsége, illetve leáll a tömegközlekedés is. Bár viszonylag jó Izraelben a tömegközlekedési hálózat, mégis a bevett közlekedési eszköz az autó vagy a taxi. Az izraeli közlekedés lüktető, csak hidegvérű sofőröknek ajánlott. A közutak szélesek, jó minőségűek, de nincsenek sávokra festve. A megengedett sebesség az autópályán 110 km/h, lakott területen kívül 80 km/h, lakott területen pedig 50 km/h a korlátozás. A gyorshajtást szigorúan büntetik, a biztonsági öv használata kötelező.

LÁTNIVALÓK IZRAELBEN

A Szentföld, különösképpen Jeruzsálem városa a keresztények számára mindenképp a világ kulturális örökségének része. Érdemes ellátogatnunk Jézus szülőhelyére, a Boldogság hegyére vagy a Szent Sír templomba. A keresztény, zsidó és muzulmán szenthelyek többsége látogatható a megfelelő rend- és illemszabályok betartásával. Utazásunk során mindenképp látogassuk meg Tel Avivot is!

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK IZRAELI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 100
  • Mentők: 101
  • Tűzoltóság: 102
  • Magyar Nagykövetség Izraelben: Tel-Aviv 62661, Pinkas St. 18., telefon: 00-972-3-545-6600
  • Magyar Konzuli Hivatal Izraelben: Tel-Aviv 62661, Pinkas St. 18., telefon: 00-972-3-545-6600