AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS JERUZSÁLEM

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI JERUZSÁLEMBEN

A jeruzsálemi autókölcsönzés feltétele, hogy az előre lefoglalt bérautó átvétele csak hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával lehetséges, de egyéb dolgokra is célszerű odafigyelni a bérautó átvételekor. A közlekedés nem egyszerű Jeruzsálem útjain, ugyanis nagyon lendületesen közlekednek a helyi lakosok, a rutinosabbak a szabályokat sem tartják be, az indexelés helyett is inkább a dudálás a jellemző. Emiatt érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk.

Izraeli autóbérlés esetén nem kell kiváltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt, jeruzsálemi autókölcsönzés esetén is elegendő bemutatnunk az érvényes magyar jogosítványunkat.

LÁTNIVALÓK JERUZSÁLEMBEN

Béreljünk autót és fedezzük fel a vallási sokszínűségben bővelkedő, a keresztény, az iszlám és az izraelita vallás szent helyeként ismert várost! Jeruzsálemi utunk során e három vallás központjaihoz is ellátogathatunk. A fallal körülvett Óváros szívében találjuk a legrégibb iszlám szentélyt, a sziklára épült Sziklamecsetet, amelynek aranyló kupolája már messziről hívogat minket. Szintén az Óváros területén húzódik a hatalmas kőtömbökből emelt Siratófal, amely mellett gyakran imádkoznak a helyi izraeliták. A keresztény vallás szent templomaként számon tartott Szentsír-bazilikát pedig a feltámadás helyénél, a Golgota-hegynél találjuk. Ha Jeruzsálem történelmébe szeretnénk bepillantást nyerni, akkor keressük fel az Archeológiai parkot, ahol régészeti leleteket láthatunk többek között a lerombolt Templomról, római és bizánci lakóépületekről, valamint a Dávid város egyik bástyájáról. A történelmi, kulturális élmények után látogassunk ki a helyi, mindig nyüzsgő piacra, ahol a vallási kegytárgyaktól kezdve a helyi ételekig mindent megtalálunk.

Jeruzsálemi autókölcsönzés során a belváros néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK JERUZSÁLEMI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 100
  • Mentők: 101
  • Tűzoltóság: 102
  • Magyar Nagykövetség Izraelben: Tel-Aviv 62661, Pinkas St. 18., telefon: 00-972-3-545-6600
  • Magyar Konzuli Hivatal Izraelben: Tel-Aviv 62661, Pinkas St. 18., telefon: 00-972-3-545-6600
  • Magyarország jeruzsálemi tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: Jerusalem,13 Diskin Str. Apt. 131
  • 96440, telefon: 00-972-03-516-4317