AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS JORDÁNIÁBAN: TIPPEK, ÁRAK, AKCIÓK

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI JORDÁNIÁBAN

A jordániai autókölcsönzés feltétele az érvényes nemzetközi jogosítvány. A legtöbb helyen hitelkártyával vagy bankkártyával is kifizethető a bérleti díj, azonban ne lepődjünk meg akkor sem, ha az autókölcsönző cég csak készpénzes fizetést fogad el. Az országban általában sűrű a forgalom, a helyi lakosok előszeretettel hágják át a legalapvetőbb közlekedési szabályokat is, így fokozott figyelmet javaslunk az autót kölcsönzőknek. A kötelező felelősségbiztosítás mellett érdemes igénybe venni a különböző, többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosításokat is.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK JORDÁNIÁBAN

A tömegközlekedést nem a turisták igényeinek megfelelően alakították ki, így ajánlatos az autóbérlés. A megengedett sebességhatár lakott területen belül 60 km/h, egyes városokban ennél kevesebb is lehet, lakott területen kívül 80 km/h, valamint 120 km/h az autópályákon. A gyorshajtást a hatóságok büntetik, és kötelező minden utasnak a biztonsági öv használata. Autót csak 18 éven felüli személy vezethet!

LÁTNIVALÓK JORDÁNIÁBAN

Jordánia titokzatos világa minden évszakban szeretettel várja látogatóit. Jordániában különböző kultúrák, történelmi emlékek sokaságát tekinthetjük meg. Ha Jeruzsálemet szeretnénk magasabbról látni, ne hagyjuk ki a Nébó-hegyet, ahonnan a Holt-tengerre is vethetünk egy pillantást. Az egyik legkedveltebb hely a rózsaszín város, Petra, ami sokak szerint a világ nyolcadik csodája. Ha ott járunk, mindenképp látogassunk el Jordánia fővárosába, Ammanba is!

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK JORDÁNIAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 911 és 112
  • Magyar Nagykövetség Jordániában: 24, Hani Al-Akasheh street, Abdoun, Amman, telefon: 00-962-6-592-5614
  • Magyar Konzuli Hivatal Jordániában: 24, Hani Al-Akasheh st. Abdoun, Amman 11181 P.O.B. 3441, telefon: 00-962-6-592-5614