AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS KARIÓBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI KAIRÓBAN

Az autóbérlés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 21. életévét és legalább egyéves jogosítvánnyal rendelkezzen. Az autókölcsönző társaságok hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el a bérautó átvételénél. Egyiptom nagyobb városaiban, így Kairóban is nagyon sűrű a forgalom, a közúti szabályokat sem igazán veszik figyelembe, nincsenek jelzőlámpák, közlekedési táblák. Dudálás, állandó tolongás, autók és kerékpárok zsúfolt tömege jellemzi a város forgalmát. A nagyobb fokú veszély miatt vigyázzunk bérautónkra, és a kötelező felelősségbiztosítás mellett érdemes igénybe venni a különböző, többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosításokat.

Egyiptomi autóbérlés esetén ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt, továbbá ne felejtsük el beszerezni a turista vízumot!

LÁTNIVALÓK KAIRÓBAN

A Nílus deltájában fekvő fővárosban a modern és a tradicionális találkozik. Míg a város egyik részében üzleti negyedek sorakoznak, addig a másik részében főként a kopt, az iszlám, a zsidó, az ókori egyiptomi kultúra emlékeit csodálhatjuk meg. Például a kopt kereszténység egykori központjában található, keresztbe fektetett gerendákra épített Szűz templomát, az isztambuli mecsetek mintájára emelt Mohamed Ali mecsetét, a legrégibb zsinagógát, a Ben Ezrát, az Egyiptomi Múzeumban pedig többek között Tutanhamon fáraó kincseit vehetjük szemügyre. Azonban számos kultúrtörténeti emléket az eredeti helyén is megtekinthetünk. Továbbá a sírokból és mauzóleumokból álló „Halottak városát” is felkereshetjük, amely ma a szegények lakónegyedeként funkcionál. Egyiptom fővárosára a 185 méter magas Kairó-i Toronyból nyílik szemet gyönyörködtető kilátás. Kairóban járva nem hagyhatjuk ki a mindig nyüzsgő bazárok vásári forgatagát vagy a történelem szemtanúján, a Níluson való hajókázást. Kairó körül is rengeteg a látnivaló, ezért érdemes igénybe venni egy autókölcsönző cég szolgáltatásait, és néhány kilométeres bérautóval megtett út után máris láthatjuk a gízai piramisokat, Heliopolist, a Barrage duzzasztót, Heluánban pedig fürödhetünk a helyi gyógyvízben a japánkert mellett. Akit pedig érdekel, hogy hogyan laknak a helyi és külföldi gazdagok, ehhez látogassák meg a Maádi negyedet.

Kairói autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK KAIRÓI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 122
  • Mentők: 123
  • Tűzoltóság: 180
  • Magyar Nagykövetség Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478
  • Magyar Konzuli Hivatal Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478