AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS A KAJMÁN-SZIGETEKEN: TIPPEK, ÁRAK, ONLINE FOGLALÁS

Karibi hangulat, homokos tengerpart, luxus, csillogás és végtelen szórakozás. Röviden így lehetne jellemezni egy kajmán-szigeteki kirándulást. A kalózok hajdani kedvenc búvóhelye mára luxus nyaralóhellyé változott, ahol minden a jókedvet szolgálja.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI A KAJMÁN-SZIGETEKEN

A kajmán-szigeteki autókölcsönzéshez nemzetközi vezetői engedélyre vagy magyar jogosítványra lesz szüksége, azonban az utóbbi esetben az autókölcsönző partnertől látogatói engedélyt is kell kérnie. Az autóbérlés további feltétele a betöltött 21. életév, azonban egyes autókölcsönző társaságok ezt a határt 25 évre emelik. Egy hitelkártyára is szüksége lesz a számla kiegyenlítéséhez. A kötelező bérautó-biztosításon felül érdemes megfontolni többféle biztosítást is, ugyanis az érvényben lévő jobboldali közlekedés szokatlan lehet a külföldieknek.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK A KAJMÁN-SZIGETEKEN

A Kajmán-szigeteken a leggyakrabban használt jármű az autó, és mivel néhány kivételtől eltekintve a tömegközlekedési eszközök sem jelentenek alternatívát, ajánlott az autókölcsönzés mellett dönteni. A sziget az Egyesült Királysághoz tartozik, ebből adódóan baloldali közlekedés alakult ki. Bérautójával ne lépje túl a megengedett sebességhatárt, amely a szigeten belül 25 és 50 mph között változhat. Kerülje az ittas vezetést is, amelynek következtében minimum egy évre bevonják a sofőr jogosítványát, ezért figyeljen arra, hogy a 0,1%-ot ne haladja meg a véralkoholszintje.

LÁTNIVALÓK A KAJMÁN-SZIGETEKEN

A Kajmán-szigetek világhírű üdülőhelye 3 szigetből áll: Nagy Kajmán, Kis Kajmán és Kajmán Brac. A legtöbben a varázslatos fehérhomokos tengerpartra és a hamisítatlan karibi életérzésre gondolnak a „Kajmán-szigetek” elnevezés hallatán, és nem is járnak messze a valóságtól. A szigetek leghíresebb strandja a Seven Mile Beach, de akár a Rum Point, a Starfish Point, a Spotts Beach, a Kaibo vagy a Reef Resort strandját is útba ejthetjük, mert ezek is remek kikapcsolódást nyújtanak. A gazdag tengeri élővilág és a hajóroncsok mágnesként vonzzák a búvárokat és a horgászokat, de a szárazföld is rengeteg érdekességet rejt. A madárrezervátumban mintha a létező összes színben pompáznának a madarak, egyszerűen felejthetetlen élményben lesz része annak, aki itt indul felfedezőútra. A teknősbéka farm kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás. A farm egy zátonylagúna, amely több ezer teknősbéka otthona, és örökre szóló élményként akár a szabad tüdős merülést is kipróbálhatja a társaságukban. A teknősökön túl a rájákkal is közelebbi viszonyba kerülhet, ha Stingray Citybe utazik, ahol megsimogathatja és meg is etetheti az emberhez szokott, szelíd rájákat. A II. Erzsébet Botanikus Kertben közel 300 féle őshonos trópusi növénnyel ismerkedhet meg, azonban nem csak növényeket láthat itt, hanem például veszélyeztetett kék iguánákat, a szivárvány minden színében pompázó papagájokat és egyéb madarakat is. A Nagy Kajmánon található egy kis falucska, aminek Hell (magyarul Pokol) a neve. Elnevezését onnan kapta, hogy a fekete, csipkés szélű sziklák miatt azt mondják, így nézhet ki az igazi pokol. Aki közelebbről is szeretné megismerni a Kajmán-szigetek történelmét, feltétlenül látogasson el a Nemzeti Múzeumba, amely a sziget legrégebbi épületében, a Pedro Várban várja a kíváncsi vendégeket. A hely egyébként valaha börtönként, majd képviselőházként is funkcionált. Természetesen nagyon sok színes programmal várják a Kajmán-szigetekre a turistákat, itt rendezik meg például a Batabano elnevezésű jelmezes karnevált, a hasonló szórakozást ígérő Brachanalt, a népszerű Kalózok hetét és egy óriási halászversenyt is. Ne maradjon le semmiről, válassza az autókölcsönzés lehetőségét, és járja be a sziget minden szegletét egy bérautó segítségével.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK KAJMÁN-SZIGETEKI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívó: 911
  • Nagy-Britanniai Magyar Nagykövetség: 35 Eaton Place London SW1X 8BY Előhívó: 00-44-20 Telefon: 7201-34-40 Ügyelet: 7201-34-40