AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS KOPPENHÁGA

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI KOPPENHÁGÁBAN

Az autókölcsönzés feltételei közé tartozik, hogy a bérautó vezetőjének be kell töltenie a 21. életévet és érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Koppenhágában a kerékpárosok és a parkolási gondok nehezítik meg az autósok dolgát, mi is közlekedjünk körültekintőbben a bérautónkkal. Könnyebbséget az adhat, hogy a dánok udvarias vezetők és az utakon sem nagy a forgalom. A kiválasztott és lefoglalt bérautó átvételéhez hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát kérnek a dán autókölcsönző társaságok is. A bérautót legtöbbször korlátlan kilométer használattal bocsájtják rendelkezésünkre, melynek bérleti díja tartalmazza a fontosabb bérautó-biztosítást.

Dániai autóbérlés eseté érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, de egyes dán autókölcsönző cégek kiegészítő nemzetközi jogosítványt is kérhetnek, tehát érdemes kiváltanunk.

LÁTNIVALÓK KOPPENHÁGÁBAN

Koppenhágát úgy is felfedezhetjük, ha a csatornákon hajókázunk, és eközben ismerkedünk az építészeti remekekkel. Ha viszont partra szállunk, akkor ne hagyjuk ki a dán királyi család rezidenciáját, az Amalienborgot, ugyanis a palota egyik rokokó stílusú épületrészének földszintje nyitva áll a turisták számára is, ahol az uralkodók személyes tárgyaiból nyílt kiállítás. Délben az őrségváltás is megtekinthető a palota udvarán. Szintén érdemes felkeresni a Viking Hajómúzeumot, ahol öt eredeti viking hajót vehetünk alaposan szemügyre. A Roskilde fjordon az egyik eredeti hajó másolatával lehetőségünk van hajózni is. Kellemes sétákat tehetünk és szuveníreket vásárolhatunk a Strogeten. Az ország és a város történetét, vagy éppen a modern művészeti alkotásokat bemutató múzeumokba is válthatunk belépőt. Felnőttek és gyerekek számára egyaránt remek kikapcsolódás lehet a Tivoli Vidámpark. Koppenhágában járva ne feledkezzünk meg az Andersen mesehősét megelevenítő szoborról, A Kis Hableány szobráról sem. Béreljünk autót és fedezzük fel Dánia többi városát is!

Koppenhágai autókölcsönzés során a repülőtéren és a város néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK KOPPENHÁGAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Dániában: 2920 Charlottenlund, Koppenhága Strandvejen 170, telefon: 00-45-39-63-16-88
  • Magyar Konzuli Hivatal Dániában: 2920 Charlottenlund, Koppenhága Strandvejen 170, telefon: 00-45-39-63-16-88