AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS KORFUN - OLCSÓ BÉRAUTÓ AJÁNLATOK

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI KORFUN

Az autókölcsönzés szabályait tekintve általában véve a görögországi feltételek érvényesek Korfu szigetén is, annyi könnyebbséggel, hogy az autókölcsönző társaságok nem félnek a gépjárműlopástól, mivel a turisták úgy sem tudnák elszállítani a bérautókat, ezért sokszor rugalmasabbak és engedékenyebbek az átvétel tekintetében. A közlekedés tekintetében ugyanazok a szabályok vannak érvényben Korfu szigetén is, mint Görögország többi területén. Az óvatosság azonban itt sem árt, mivel a korfui sofőrök is legalább annyira vehemensek és szabadelvűek, mint a Görögország központjában élők, így a közúti szabálytalanságok az ő részükről sem szokatlanok. A nagyobb fokú veszély miatt nem árt többféle bérautó-biztosítást is kötni az autókölcsönzés során.

Görög autókölcsönzés esetén nem kell kiváltanunk nemzetközi engedélyt, Korfu szigetén is érvényes a magyar jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK KORFUN

A Jón-tengeren található varázslatos sziget felejthetetlen élményt nyújt minden oda látogatónak. A legegyszerűbb módja annak, hogy felfedezzük a sziget összes szépségét, és az eldugottabb helyeket is elérjük, ha bérautóval közlekedünk. Korfu szigetének látványosságai közé tartozik Angelokasztro vára és az Achilleon (Sissy palota). Ha már városnéző túrára indulunk, ne hagyjuk Paleokastritsat és Sidarit sem, mely másnéven a Szerelmesek csatornája (Canal d'Amour). Családosoknak és vízi élményeket kedvelőknek semmiképpen sem szabad kihagyniuk a korfui Aqualandba való ellátogatást, mely egy 140.000 négyzetméteren elterülő, hatalmas csúszdaparadicsom, ahol több mint 40 féle különböző csúszda, élménymedence és attrakció várja a szórakozni vágyókat. A búvárkodás lehetőségét se hagyjuk ki, Korfu szigetén számos szakértő búvároktató várja a kalandvágyókat, akik kíváncsiak a vízi világ apró teremtményeinek élővilágára. Egy egész napos hajókirándulás alkalmával akár a szomszédos szigetekre is ellátogathatunk, köztük a Korfutól délre található két kis jón szigetre, Paxosra és Antipaxosra.

Korfui autókölcsönzés során a repülőtéren és a város néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK KORFUI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 100
  • Mentők: 166
  • Tűzoltóság: 199
  • Magyar Nagykövetség Görögországban: 25-29. Od. Karneadou, Kolonaki, Athens 10675, telefon: 00-30-210-72-56-800
  • Magyar Konzuli Hivatal Görögországban: 25-29. Od. Karneadou, Kolonaki, Athens 10675, telefon: 00-30-210-72-56-820
  • Magyarország korfui tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 49100 Korfu, 199 Ethnikis Paleokastritsas Road, telefon: 00-30-266-10-486-00