AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS LENGYELORSZÁG: AJÁNLATKÉRÉS, ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, ONLINE FOGLALÁS

Az Európa szívében fekvő ország, Lengyelország változatos programokat ígér az odalátogatóknak. A sportolás szerelmesei hegyet mászhatnak, kerékpározhatnak, barlangászhatnak, vadvízi evezésen vehetnek részt. A történelem iránt érdeklődők a viharos lengyel múlttal várakban és múzeumokban ismerkedhetnek meg. A kultúrakedvelők koncertekre, színházi előadásokra és kiállításokra válthatnak belépőt. Érdemes azonban autót bérelni egy autókölcsönző társaságtól, és azzal bejárni a lengyel földet, ugyanis számos olyan hely van, ahova vonattal vagy busszal nehéz lenne eljutni.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI LENGYELORSZÁGBAN

Lengyelországi autóbérlés esetén az érvényes vezetői engedély mellett a hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya az autókölcsönzés másik feltétele. Nemzetközi vezetői engedély kiváltására nincs szükség lengyel autóbérlés esetén, mivel a Magyarországon megszerzett jogosítvány is elfogadott. A nagyobb városok forgalmasak, ezért bérautónkkal célszerű óvatosan közlekednünk, melynek bérleti díja általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, továbbá az autón van egy káreseti önrész is, amelynek összegéig a vezető felelős anyagilag a kárért.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK LENGYELORSZÁGBAN

Lengyelországban lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályán 140 km/h a megengedett sebesség. Ezek betartása mellett kötelező a biztonsági öv használata, valamint a mobiltelefont csak kihangosítóval vagy fülhallgatóval szabad használni. 12 éven aluli gyermekek a bérautóban is csak gyerekülésben utazhatnak. Ezt kiegészítő felszerelésként kérhetjük az autókölcsönző társaságtól, nem kell róla külön gondoskodnunk. Lengyelországban a megengedett véralkoholszint 0,2 ezrelék, amennyiben a vérben lévő alkohol mennyisége meghaladja a 0,5 mg/l értéket, az már komoly következményeket von maga után!

LÁTNIVALÓK LENGYELORSZÁGBAN

Lengyelországban a gyógyfürdőkben vagy a balti-tenger sekély vízében való fürdőzés és homokos partján való relaxálástól kezdve egészen az aktív pihenésig, mindenki találhat maga számára ideális kikapcsolódási lehetőséget. A családok például szórakoztatóközpontok kínálatából válogathatnak, vagy tengeri sétahajós kirándulásokon vehetnek részt. Varsóban vagy Krakkóban városnézésre indulhatunk, kirándulhatunk a Tátrában, bérautóval pedig bejárhatjuk Lengyelország természeti kincsekben gazdag régióit. Ellátogathatunk a négyezer kék tó vidékére, Mazuryra, a keleti parton pedig mozgó homokdűnéket figyelhetünk meg. Szuvenírként vásárolhatunk lengyel borostyánból készült apróságokat, a kulináris élvezetek kedvelői pedig juhsajtot, lengyel mézbort és szilvapálinkát kóstolhatnak.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK LENGYELORSZÁGI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 997
  • Mentők: 999
  • Tűzoltóság: 998
  • Magyar Nagykövetség Lengyelországban: 00-559 Warszawa ul. Fryderyka Chopina 2., telefon: 00-48-22-628-44-51
  • Magyar Konzuli Hivatal Lengyelországban: 00-559 Warszawa ul. Fryderyka Chopina 2., telefon: 00-48-22-628-44-51