AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS LISSZABONBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI LISSZABONBAN

Az autókölcsönzés egyik feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 23. életévét, és legalább egyéves jogosítvánnyal rendelkezzen. Portugáliában jó minőségű autópályák vannak, Lisszabon úthálózata is karbantartott, azonban fokozattan ügyelni kell a közlekedési szabályok betartására. Gyorshajtás vagy egy szabálytalan parkolás esetén nagyon magas bírságot szabhatnak ki a helyi szervek. Az autókölcsönzés során nem utolsó szempont a bérautó védelme sem, hiszen egy jó biztosítással baleset vagy kár esetén jelentős kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat. Lisszaboni autóbérlés során is többféle bérautó-biztosítás közül választhatunk.

Lisszaboni autóbérlés esetén ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt, mert az itthon megszerzett jogosítványunk nem érvényes.

LÁTNIVALÓK LISSZABONBAN

Portugália fővárosában járva hangulatos sétákat tehetünk Alfamában, a középkori városnegyedben, egy-egy pontjáról szép kilátás nyílik a városra. Ha felmászunk az Elevador da Santa Justa vasszerkezetű toronyba, akkor onnan szintén madártávlatból csodálhatjuk meg Lisszabont. Családok számára lehet remek kikapcsolódási helyszín a Nemzetek Parkja, amely eredetileg az 1998. évi világkiállításra felújított terület, ma kiállítási csarnoknak, sport- és koncertarénának, valamint bevásárlóközpontnak ad helyet. Itt található az óceánok és tengerek élővilágát bemutató hatalmas Ócenárium, amely a gyerekeknek jelenthet igazi élményt. A város látványosságai közé sorolható a gótika sajátos portugál stílusában épült Jeromos kolostor, amely a világörökség része, falát a földrajzi felfedezésekkel és hajózással kapcsolatos motívumok díszítik. Napközben elsétálhatunk a tengerhez, gyönyörködhetünk a világítótornyokban és a fehér sziklákban, este nyakunkba vehetjük a belvárost, és éttermekbe, klubokba ülhetünk be. Foglaljunk bérautót egy autókölcsönző cégtől, és fedezzük fel a portói borok hazáját!

Lisszaboni autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK LISSZABONI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Portugáliában: Calcada de Santo Amaro, 85. Alcantara, 1349-042 Lisboa, telefon: 00-351-21-364-5928
  • Magyar Konzuli Hivatal Portugáliában: Calcada de Santo Amaro, 85. Alcantara, 1349-042 Lisboa, telefon: 00-351-21-363-0395