AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS LJUBJANÁBAN: KERESÉS, ÁRAK, FOGLALÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI LJUBLJANÁBAN

Az autókölcsönzés egyik feltétele, hogy a bérautó vezetője legalább kétéves jogosítvánnyal rendelkezzen. Az autóbérlés másik feltétele a hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte. Szlovéniának nagyon fejlett az úthálózata, azonban a téli hónapokban kötelező a hólánc használata, mert a nagy havazások miatt nagyon veszélyessé válhatnak az útak, főként a síparadicsomokba vezető hegyi szerpentinek. Téli autóbérlés esetén éppen ezért célszerű igénybe venni a kiválasztott bérautó speciális felkészítését, amely tartalmazza például a hóláncot és a síléctartót, és nem árt többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítást kötni.

Szlovéniai autóbérlés esetén érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, nem szükséges kiváltani a nemzetközi jogosítványt.

LÁTNIVALÓK LJUBLJANÁBAN

Szlovénia fővárosában számos látnivalót tekinthetünk meg. Elsőként például a Hármas hidat, amely a régi és az újjáépített városrészt köti össze vagy a Sárkányos hidat, két bejáratánál a zöld sárkányokkal, amelyek a szlovén főváros jelképeivé váltak. Továbbá látogatást tehetünk a barokk stílusban felújított Városházába vagy a Ljubljana várba, a „szlovén Akropoliszba”, amelyet korábban börtönként használtak, a mellette épített vártemplom ma kiállításoknak ad helyet. A városban természetesen különböző témájú múzeumokat, az Operaházat vagy éppen a jezsuiták által emelt Szent Jakab- vagy a barokk stílusú Szent Miklós-székesegyházat is felkereshetjük. Béreljünk autót, és utazzuk be Szlovénia többi vadregényes táját is!

Ljubljanai autókölcsönzés során a repülőtéren és a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK LJUBLJANAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Szlovéniában: 1210 Ljubljana-Sentvid, Ulica Konrada Babnika 5., telefon: 00-386-1-512-1882
  • Magyar Konzuli Hivatal Szlovéniában: 1210 Ljubljana-Sentvid, Ulica Konrada Babnika 5., telefon: 00-386-1-512-1882