AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS LUXEMBOURGBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI LUXEMBOURGBAN

A luxembourgi autókölcsönzés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 23. életévét és érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. Az autóbérlés másik feltétele a hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte. Az autókölcsönző társaságoknál többféle típusú bérautó közül is választhatunk, és az utazásunkhoz legideálisabbat foglalhatjuk le. Luxembourgban a sebességkorlátozást szigorúan ellenőrzik, büntetése magas összegeket von maga után, de a belvárosban a parkolás díja is magas. A munkaidő kezdetekor és annak végén a rengeteg ingázó munkavállaló miatt gyakoriak a közlekedési dugók. Kerékpárosokból is akad bőven a város útjain, ezért érdemes jobban odafigyelni a bérautóval való közlekedésre, és többféle kárra is kiterjedő biztosítást kötni az autóbérlés során.

Luxembourgi autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, ugyanis Luxemburg egész területén érvényes a Magyarországon kiadott jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK LUXEMBOURGBAN

Luxemburg fővárosában régi és új találkozik. Az újat képviseli például a Filharmónia koncertterem modern épülete és a pazar üvegtetejű Modern Művészetek Múzeuma. A régi épületek közül megemlíthető a Sparkasse Bank, amely igazi toronyórájával uralja a város látképét. A látványosságok közül kiemelhető a napfényben megcsillanó Arany Hölgy oszlopa, amely az I. világháború önkéntes katonáinak állít emléket, valamint a várost átszelő völgy felett átívelő hatalmas viaduktok. A spanyol reneszánsz stílusú Nagyherceg Palotájában egy túra keretében bepillantást nyerhetünk a királyi család életébe. A múzeumok közül a többszintes Történelmi Múzeum alsó szintjei a város történelmét mutatják be fa makettek segítségével, a felső szintek pedig egy egykori kúria szobáit. A Bank Múzeumban pedig a több mint száz éves banki tradíciót követhetjük nyomon. Az egyházi épületek közül a Notre Dame-katedrálist és a Szent Mihály-templomot érdemes felkeresni. Ha az egész városban szeretnénk gyönyörködni, akkor másszunk fel a Szentlélek Citadellára, ahonnan csodálatos kilátás tárul elénk. Luxembourg környékén remek lehetőségek adódnak túrázásra, kerékpározásra, hegymászásra, vagy éppen bortúrákra. Ehhez nem kell mást tenni, mint igénybe venni egy bérautót egy autókölcsönző társaságtól, és ellátogatni ezekre a helyekre.

Luxembourgi autókölcsönzés során a repülőtéren és a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK LUXEMBOURGI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 113
  • Mentők: 112
  • Tűzoltóság: 112
  • 2009 júniusában megszűnt a magyar nagykövetség Luxemburgban, feladatait a brüsszeli külképviselet vette át.
  • Magyar Nagykövetség Belgiumban: 44, Avenue du Vert Chasseur, 1180 Bruxelles, telefon: 00-32-2-348-18-00
  • Magyar Konzuli Hivatal Belgiumban: 44, Avenue du Vert Chasseur, 1180 Bruxelles, telefon: 00-32-2-348-18-00