AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS LYONBAN, FRANCIAORSZÁGBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI LYONBAN

Az autókölcsönzés egyik feltétele az egy évnél régebbi jogosítvány, a másik pedig, hogy a bérautó vezetőjének be kell töltenie a 23. életévet. Az autókölcsönző cégek csak hitelkártyával rendelkező személyeknek adnak bérautót, ebben az esetben viszont elég a 21. életév betöltése is. Az autókölcsönző társaságok kínálatából többféle bérautó közül is választhatunk. Lyoni autóbérlés esetén fokozottan figyeljünk oda, mivel a Párizs környéki utak nagyon forgalmasak, és akár már szabálytalan parkolás esetén is rögtön elvontathatják a bérautónkat!

Lyoni autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, ugyanis Franciaország egész területén, tehát lyoni autókölcsönzés esetén is érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítvány.

LÁTNIVALÓK LYONBAN

Elég csak annyit mondani, hogy szarvasgomba, bresse-i szárnyas és vörösbor, és Lyon máris kulináris központként jelenik meg a turisták fejében. Izgalmas sétákat tehetünk a város szűk kis utcácskáinak labirintusában és fedett átjárói alatt. Egy-egy kapualjba betérve beülhetünk egy hangulatos vendéglőbe, ahol megkóstolhatjuk a környék ízeit, legyen szó ételről vagy italról. A gasztronómiai kalandozások mellett felkereshetjük Lyon nevezetességeit is, mint például a városházát, az operaházat, és a Saint-Jean katedrálist, de elsétálhatunk a Bellecour térre vagy a Place des Terreaux térre is. Utóbbi helyen található a Szépművészeti Múzeum, amelybe belépőt váltva Franciaország egyik leggazdagabb gyűjteményét vehetjük szemügyre. Kiránduláshoz viszont mindenképp érdemes autóbérlést igénybe vennünk, hogy a környék összes szépségét felfedezhessük.

Lyoni autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK LYONI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 17
  • Mentők: 15
  • Tűzoltók: 18
  • Magyar Nagykövetség Franciaországban: 5, bis square de l'avenue Foch, 75116 Paris, telefon: 00-33-1-45-00-94-97
  • Magyar Konzuli Hivatal Franciaországban: 92, rue Bonaparte, 75006 Paris, telefon: 01-43-26-06-44