AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS MALAGÁN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI MÁLAGÁBAN (MALAGÁBAN)

A spanyol autókölcsönzés egyik feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 18. életévét, a másik feltétel pedig az érvényes jogosítvány megléte. Fontos azonban megjegyezni, hogy néhány autókölcsönző cég csak olyan személynek ad ki bérautót, aki már betöltötte a 21. életévét, továbbá néhány bérautó-szolgáltatást kínáló társaság külön biztosítási díjat is kér, amennyiben a bérautó vezetőjének életkora csak 18 és 25 év között van. Kellemetlen kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat, ha a kötelező felelősségbiztosításon túl másfajta bérautó-biztosításokat is kötünk az autókölcsönzés során. Az autó bérleti díját a legtöbb esetben névre szóló hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával fizethetjük ki, de más autókölcsönző cégek készpénzt is elfogadnak.

Málagai autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, ugyanis Spanyolország egész területén, tehát málagai autókölcsönzés esetén is érvényes a Magyarországon kiadott jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK MÁLAGÁBAN (MALAGÁBAN)

Andalúziában járva felfedezhetjük Picasso szülővárosát, a spanyol napos part központját, Málagát is. A föníciaiak által alapított város a római uralom után a mórok kezébe került, majd a XV. században a spanyolok hódították meg. Ez a történelmi sokszínűség rányomta a bélyegét a mai városképre is, Málagában sétálva igazi időutazást tehetünk. Találunk egy hatalmas erődítményt (Alcazaba), méghozzá egy római amfiteátrum maradványaival, majd egy föníciaiak által épített világítótorony helyén egy középkori várat (Gibralfaro), amelyből csodálatos kilátás nyílik a kikötőre és a tengerre, továbbá megtekinthetjük a lenyűgöző Catedral La Manquitát, Európa harmadik legnagyobb katedrálisát. A Plaza de la Mercéden felkereshetjük a híres avantgárd festő, Pablo Picasso szülőházát. A spanyol életérzésből a város leghíresebb utcáján, a mindig nyüzsgő, kávézókkal és éttermekkel szegélyezett Calle Larioszon kaphatunk ízelítőt, de kilátogathatunk a helyi mediterrán piacra is, ahol frissen kifogott halaktól, szemet gyönyörködtető mediterrán gyümölcsöktől és zöldségektől roskadozó pultok várnak ránk. Ha pedig igazi spanyol kuriózumra vágyunk, akkor menjünk el a 14 000 néző befogadására alkalmas Plaza de Toros arénába, ahol egy valódi matador ad betekintést a bikaviadalok világába. A városnézés után sétáljunk le a homokos tengerpartra, napozzunk vagy csobbanjunk egyet a tengerben. Ha pedig igénybe vesszük egy autókölcsönző társaság bérautó-szolgáltatását, akkor a Málagát övező környéket is kényelmesen bejárhatjuk, és tovább gyönyörködhetünk Spanyolország szebbnél-szebb tájaiban!

Málagai (malagai) autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a város néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK MÁLAGAI (MALAGAI) AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Spanyolországban: C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 Madrid, telefon: 00-34-91-413-70-11
  • Magyar Konzuli Hivatal Spanyolországban: C/Angel de Diego Roldan 21. 28016 Madrid, telefon: 00-34-91-413-98-50
  • Magyarország málagai tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: Parque Empresarial, San Pedro Norte, - Las Medranas, Oficinas, Calle Santa Maria, S/N, 29670 San Pedro Alcantara – Marbella, telefon: 00-34-600-582-770