AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS MÁLTA

A Földközi-tengeren elterülő dél-európai törpeállam történelmi emlékekkel és természeti kincsekkel várja a látogatókat. A városokban többek között dómokat, katedrálisokat, őrtornyokat vehetünk szemügyre, míg a tengerparton sétálva csodálatos kilátás nyílik az öblökre és a sziklaszirtekre. Máltán továbbá felkereshetjük az egykori lovagok városait, a régi halászfalvakat és a lakóbarlangokat, de akár a helyi piacokon is alkudhatunk egy-egy szuvenírért. Málta tehát mindenki számára tartogat élményeket. A szigetország teljes felfedezéséhez béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI MÁLTÁN

Máltán az autókölcsönzés feltétele, hogy a bérautó vezetője rendelkezzen legalább egyéves vezetői engedéllyel és betöltse a 25. életévét. Az autóbérléshez továbbá dombornyomott bankkártyára vagy hitelkártyára van szükség. A főutak jó minőségűek, de nagyon forgalmasak, a mellékutak kevésbé karbantartottak. A nagyobb fokú veszély miatt a kötelező biztosításon túl célszerű egyéb, többféle kárra kiterjedő bérautó-biztosítást is kötnünk, hiszen így egy kisebb kár esetén sem kell jelentős költségekbe verni magunkat. Máltai autókölcsönzés során a repülőtéren vagy az egyes városokban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására. Továbbá máltai autóbérlés esetén javasolt a nemzetközi vezetői engedély kiváltása is!

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK MÁLTÁN

Máltán a főutak karbantartottak, de többségük szűk, csak egy-egy sávosak. A kisebb utak kevésbé jó minőségűek, és éppen hogy elfér rajtuk egymás mellett két autó. Az utóbbi időszakban azonban egyre több, kétszer két sávos gyorsforgalmi utat építettek Máltán a sziget belsejéből, a repülőtértől kiindulva. Máltán a közlekedés baloldali, tehát erre nagyon figyeljünk a bérautónkkal való közlekedés során! Máltán a következő sebességhatárok vannak érvényben: lakott területen 35 km/h, közúton 60 km/h, gyorsforgalmi úton (a 2x2 sávos utak egy része) 80 km/h.

LÁTNIVALÓK MÁLTÁN

A Szicília és Tunézia között található szigetország fontos hajózási útvonalon helyezkedik el, így nem csoda, hogy az elmúlt évszázadokban számos nemzet uralta. Máltáról sokaknak a johannita lovagrend jut eszébe, azonban az ő örökségük mellett ünnepi felvonulások, kirándulási, túrázási és sportolási lehetőségek várják az odautazókat. Bérautóval hosszabb utakra is indulhatunk a szigeten, utunk során pedig az élményekből sem lesz hiány. A fővárosba, Vallettába egy impozáns Városkapun keresztül tudunk belépni, ahol a középkori történelem elevenedik meg. Szintén időutazásra indulhatunk Medinaba, mely kisváros köré még az arabok emeltek hatalmas falakat. Az itt található Természettudományi Múzeumban Málta növény- és állatvilágát vehetjük szemügyre. A johanniták által épített Szent Elmo-erőd ma hadtörténeti múzeumként funkcionál, melyben Málta második nagy ostromának történetével ismerkedhetünk meg. Málta kistestvérére, Gozóra komppal is átmehetünk, és megmászhatjuk a Fellegvárat. Ha Máltán járunk, akkor a búvárkodást sem szabad kihagyni, érdemes egyet merülni a csodálatos Kék Lagúnában.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK MÁLTAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Máltán nincs hivatalos magyar külképviselet, a Máltára utazó magyarok számára a Római Magyar Nagykövetség áll rendelkezésre.
  • Magyar Nagykövetség Olaszországban: Via dei Villini 12-16. 00161 Roma, telefon: 00-39-06-442-30-598
  • Magyarország máltai tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: Flat 54 Regent House Bisazza street Sliema, telefon: 356-21-320-963