AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZŐK, ÁRAK ÉS AUTÓBÉRLÉS MAROSVÁSÁRHELYEN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI MAROSVÁSÁRHELYEN

Az autókölcsönzéshez elengedhetetlen, hogy a sofőr az autóbérlés igénylésekor már betöltse a 21. életévét, valamint érvényes és legalább egyéves jogosítványt tudjon felmutatni. A marosvásárhelyi autókölcsönzés esetén általában szükséges dombornyomott bankkártyával vagy hitelkártyával rendelkezni, de egyes autókölcsönző társaságoknál elfogadják a készpénzzel vagy banki átutalással történő fizetést is. A romániai úthálózat minősége kihívások elé állíthatja a bérautót és az utazókat egyaránt, de a főbb útvonalakat folyamatosan karbantartják. A bérautó védelme és a váratlan kiadások megelőzése érdekében ajánlott többféle bérautó-biztosítást kötni. A téli időszakban hóláncot is igényelhet extra felszerelésként az autókölcsönző cégtől. Romániai autóbérlés esetén érvényes a magyar jogosítvány, tehát marosvásárhelyi autókölcsönzés során is elegendő ennek birtoklása.

LÁTNIVALÓK MAROSVÁSÁRHELYEN

Marosvásárhely, vagy ahogyan Romániában nevezik Targu Mures, a székely kultúra egyik szellemi központja. Az utazónak lehetősége van megnézni a Közigazgatási Palotát, amelyet régebben Cifra Palota elnevezéssel illettek, mivel merőben szokatlan jelenség volt akkoriban az ilyen díszes épület a városban. Ma azonban már több impozáns épülettel is büszkélkedhet Marosvásárhely, így például a Kultúrpalotával, melynek tetejére Zsolnay cserepek vonzzák a tekintetet, és ahol nem csak festményeket nézhetünk meg, hanem ellátogathatunk a különleges szépségű Tükörterembe, vagy ha szerencsénk van, a hangversenyteremben életre kelő dallamoknak is fültanúi lehetünk. Marosvásárhely történelmébe nyerhetünk bepillantást a Várdombon tornyosuló Vár felkeresésével, amely egyben a város jelképe is. Időről időre változatos kulturális programoknak ad otthont, bástyájában pedig a város történetét felölelő kiállítást nyitottak. A vár falainak ölelésében tornyosul Maros megye egyik legnagyobb műemléke, a több mint 500 éves református templom, amelynek jelentőségéről árulkodik, hogy többek között Hunyadi János is hozzájárult a felépítéséhez, itt választották meg erdélyi fejedelemnek II. Rákóczi Ferencet, sőt mi több a mai napig 38 országgyűlést rendeztek a templomban. A viharos idők miatt azonban nem csak a dicső múlt örökségeinek nyomát lelheti fel az ember. A ferences templom tornya szomorúan emlékezteti az itt élőket a kommunista rendszer pusztítására, amely el akarta törölni a föld színéről az egész templomot, de hosszadalmas tárgyalásokkal legalább a tornyot sikerült megmenteni. Aki tökéletes helyszínt keres egy kis délutáni ejtőzésre akár egy könyv társaságában, a Rózsák terén megtalálja, amit keres. Valaha itt állt az a zenélő kút, amelynek másolata ma a budapesti Margit-sziget ékessége. A nevezetességek körbejárása után, ha szórakozni támad kedve, a Weekend-telep medencéi és sportpályái remek lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra. A fesztiválozóknak külön örömhír, hogy a magyar Sziget Fesztivál romániai változata itt kerül megrendezésre Félsziget Fesztivál néven. Marosvásárhely és környékének szépségeit egyszer mindenképp látnia kell. Az autókölcsönzés segítségével utazása egyszerűbb és kényelmesebb lehet, ezért ajánlott egy autókölcsönző céggel felvennie a kapcsolatot.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK MAROSVÁSÁRHELYI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 995
  • Mentők: 961
  • Tűzoltóság: 981
  • Magyar Nagykövetség Romániában: 020034 Bucuresti, str. Jean-Louis Calderon nr. 63-65, telefon: 00-40-21-312-0073, mobil: 00-40-31-620-4300, ügyelet: (40-722) 386-560
  • Magyar Konzuli Hivatal Romániában: 011654 Bucuresti, Stefan Negulescu utca 30, telefon: 00-40-21-230-0550