AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS MARSEILLEBEN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI MARSEILLE-BEN

Az autókölcsönzés egyik feltétele az egy évnél régebbi jogosítvány, másfelől a bérautó vezetőjének be kell töltenie a 23. életévet. Az autókölcsönző cégek csak hitelkártyával rendelkező személyeknek adnak bérautót, ebben az esetben viszont elég a 21. életév betöltése is. Autóbérlés esetén fokozottan figyeljünk oda a vezetésre, mivel a Párizs környéki utak nagyon forgalmasak, ezért érdemes speciális bérautó-biztosításokat kötni, például önrészcsökkentő balesetbiztosítást.

Marseille-i autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedéllyel rendelkeznünk, ugyanis Franciaország egész területén, tehát marseille-i autókölcsönzés esetén is érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítvány.

LÁTNIVALÓK MARSEILLE-BEN

A Provence lankáin fekvő, a Földközi-tenger partján található kikötőváros két hatalmas erőddel fogadja az öblébe behajózókat. Partra szállva felkereshetjük a város nevezetességeit: a Szent Viktor kolostort a középkori katakombákkal, a neobizánci stílusú Notre Dame de la Garde bazilikát vagy a mű- és természetrajzi gyűjteménynek helyet adó kupolás épületet, a Palais de Longchampsot. Sétákat tehetünk a Puget parkban és a híres sétálóutcán, a Pradon. Marseille mellett néhány kisebb sziget is található, az egyiken épült fel If vára, ahol Alexandre Dumas regényének főszereplője, Monte Cristo grófja is raboskodott. Ahhoz azonban, hogy ide ellátogassunk a legjobb megoldás az autóbérlés, mivel a tömegközlekedéssel kissé nehézkes bejárni a környéket. Ha csak egyszerűen gyönyörködni szeretnénk ennek a mediterrán kikötővárosnak a páratlan természeti csodáiban, akkor látogassunk el az acalanquesokhoz, azaz a fehér sziklafalakkal körbevett tengerkék öblökhöz, melyek úgyszintén bérautóval közelíthetőek meg a legegyszerűbben.

Marseille-i autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a belváros számos pontján átvehetjük vagy leadhatjuk bérautónkat.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK MARSEILLE-I AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 17
  • Mentők: 15
  • Tűzoltók: 18
  • Magyar Nagykövetség Franciaországban: 5, bis square de l'avenue Foch, 75116 Paris, telefon: 00-33-1-45-00-94-97
  • Magyar Konzuli Hivatal Franciaországban: 92, rue Bonaparte, 75006 Paris, telefon: 01-43-26-06-44