AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS MIAMI

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI MIAMIBAN

Az autóbérlés egyik feltétele a 25. életév betöltése, 21 éves kortól is adnak ki bérautókat, ebben az esetben azonban úgynevezett "underage" pótdíjat kell fizetni, mely jelentősen megnöveli az autóbérlés költségeit. Az autókölcsönzés másik feltétele, hogy a bérautó vezetőjének legalább egy éve kell rendelkeznie jogosítvánnyal, és nem árt tisztában lennie az automataváltós gépjárművek vezetésével sem, hiszen az amerikai bérautók szinte mindegyike ilyen. Továbbá ajánlott magunknál tartani 25 centes érméket, melyeket a fizetős autópályáknál lehet bedobni a kihelyezett gyűjtődobozokba, megspórolva ezzel a sorban állás idejét. Ha Miamiban bérlünk autót egy helyi autókölcsönző társaságtól, akkor a következő biztosításokat érdemes megkötni a kötelező biztosításon túl:

  1. LDW (Loss and Damage Weaver): ez a biztosítás nyújt védelmet lopás, törés, illetve természeti károk esetén.
  2. SLI (Supplemental Liability Insurance): ez az 1 millió dollár feletti kár, illetve az életben tett kár esetében biztosít, amennyiben a bérlő a felelős. Erre az LDW nem terjed ki.
  3. PAE (Personal Accident and Effects Coverage): baleset és betegbiztosítás, mely az utasok testi épségéért felel.

LÁTNIVALÓK MIAMIBAN

Florida legnépesebb városát, Miamit az amerikai riviérának is szokták nevezni, mely egyben az USA legtisztább és legélhetőbb környezete is. Az idelátogatók igazi kulturális sokszínűségnek lehetnek a részesei ebben az „olvasztótégelyként” is funkcionáló városban. Ahhoz azonban, hogy a város minden arcát megismerhessük érdemes autót bérelnünk az ott-tartózkodásunk alatt! Ha már Miamiba sodort minket az élet mindenképpen tegyünk egy sétát az Ocean Drive-on, Amerika egyik legcsodálatosabb tengerparti sétányán, és mártózzunk meg a világ egyik legszebb uszodájának, Venetian Poolnak medencéiben.

A strandolás szerelmeseit le fogja nyűgözni a South Beach forgataga, mely szállodáival, éttermeivel és szórakozóhelyeivel egész éves pörgést garantál a turistáknak. Az amerikai múzeumokba ellátogatók nem mindennapi élménynek lehetnek részesei, a Miami Museum of Science and Planetarium például izgalmas, interaktív kiállításokkal várja a látogatókat az év minden időszakában. Még, ha nem is vagyunk igazi természetjárók, akkor se hagyjuk ki a Florida Everglades National Parkba való ellátogatást, mivel a világörökség részeként is számon tartott park, lehetőséget biztosít számos őshonos állat és növény testközelből való megismerésére. Azonban ehhez is nélkülözhetetlen a bérautó, mivel a park tömegközlekedés révén nem érhető el!

Miami autókölcsönzés során a repülőtéren és a város néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK MIAMI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 911
  • Magyar Nagykövetség az USA-ban: 3910 Shoemaker Street, NW, Washington D.C. 20008, telefon: 00-1-202-362-67-30
  • Magyar Konzuli Hivatal az USA-ban: 3910 Shoemaker Street, NW, Washington D.C. 20008, telefon: 00-1-202-362-67-30
  • Magyarország miami tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 1550 Madruga Ave., Suite 314, Coral Gables, FL 33146, telefon: 00-1-305- 448-2131