AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS MOSZKVÁBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI MOSZKVÁBAN

Az autóbérlés egyik feltétele, hogy a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét, a másik pedig az, hogy legalább egyéves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Hitelkártyára vagy dombornyomott bankkártyára is szükségünk lesz az autókölcsönzéshez. Vigyázzunk bérautónkra, mert Moszkvában a többi orosz városhoz képest ugyan jobb a közúti hálózat minősége, de folyamatosak a dugók és mindennaposak az emiatt kialakuló közlekedési káoszok és balesetek. Emellett a helyi közlekedési morál és a rendőri szigor miatt sem árt figyelmesen és körültekintően közlekedni, és maradéktalanul betartani a szabályokat. Továbbá érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötni, hogy egész utunk során biztonságba tudhassuk magunkat. Ha télen érkeznénk Moszkvába, akkor célszerű extra felszerelésként hóláncot igénybe vennünk az autókölcsönző társaságtól.

Még oroszországi autóbérlés esetén sem kell nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, moszkvai autókölcsönzés esetén is elegendő a Magyarországon kiadott jogosítványunk bemutatása.

LÁTNIVALÓK MOSZKVÁBAN

Nemcsak Oroszország, hanem a fővárosa is hatalmas, emiatt a látnivalók száma is rengeteg. Ezek közül kiemelkedik a Kreml, az ország kulturális és hatalmi központja, ahol székesegyházakkal, templomokkal és palotákkal találkozhatunk. Ennek a városrésznek a szomszédságában terül el a látványosságoknak, felvonulásoknak helyet adó Vörös tér. Az ortodox vallásukról híres oroszok egyházi épületei közül megemlíthető – Kreml vallási épületein kívül – a színes hagymakupoláiról felismerhető Blazsennij-székesegyház és a 72 magas barokk harangtornyával büszkélkedő Novogyevicsij-kolostor. Felkereshetünk olyan híres orosz személyiségekkel kapcsolatos múzeumokat, mint Lenin, Gorkij, Puskin vagy Csehov emlékmúzeumát. Izgalmas kalandra hív minket az űrhajósok múzeuma is, ahol űrhajósok tárgyaival, valamint az űr-és rakétatechnika vívmányaival ismerkedhetünk meg közelebbről. Egyedülálló turistalátványosságnak számít az orosz metróhálózat. Hosszú mozgólépcsők vezetnek le az egyes metróállomásokba, melyek falait domborművek, festmények, mozaikok, faragványok borítják, a mennyezetükről pedig díszes csillárok lógnak le. Érdemes autót bérelnünk, mert Moszkva körzetében sok történelmi jelentőségű település fekszik. Ne hagyjuk ki azokat sem!

Moszkvai autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására, ezért a város méretére való tekintettel érdemes előre megterveznünk, hogy úti céljainkhoz melyik átvélteli pont illik a legjobban.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK MOSZKVAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség az Orosz Föderációban: Ul. Moszfilmovszkaja 62. Moszkva 115127, telefon: 00-7-495-641-7500
  • Magyar Konzuli Hivatal az Orosz Föderációban: Ul. Moszfilmovszkaja 62. Moszkva 115127, telefon: 00-7-495-641-75-11