AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS NIZZA

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI NIZZÁBAN

Az autókölcsönzés egyik feltétele az egy évnél régebbi jogosítvány, a másik feltétel pedig az, hogy a bérautó vezetőjének be kell töltenie a 23. életévet. Az autókölcsönző cégek csak hitelkártyával rendelkező személyeknek adnak bérautót, aminek bérleti díja általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás árát. Fokozottan figyeljünk vezetéskor, mert főként a Párizs környéki utak nagyon forgalmasak, és a szabályozás is nagyon szigorú, például szabálytalan parkolás esetén rögtön elvontathatják a bérautónkat.

Francia autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, ugyanis Franciaország egész területén, tehát nizzai autókölcsönzés esetén is érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítvány.

LÁTNIVALÓK NIZZÁBAN

A francia Riviéra egyik ékkövének számító városka kanyargós utcáin sétálgatva számos látnivalóval találkozhatunk. Az óváros különböző építészeti stílusokat tükröző műemlékekben bővelkedik, a várost övező zöld dombokon pedig impozáns kastélyok és paloták emelkednek. Turisták kedvelt helye a Cours Saleya, amely a hagyományos piac mellett egy hatalmas virág- és bolhapiacnak is helyet ad. A forróság elől menekülve felkereshetjük a Matiss, a Renoir és a Chagall Múzeumokat, vagy jegyet válthatunk a csodák vasútjára,és utazásra indulhatunk vele a környék falvain keresztül, amelyekben számos kulturális és természeti csodát fedezhetünk fel. A sportolás és a természet szerelmeseit túra- és kerékpáros útvonalakkal, hegymászó területekkel és barlangász helyszínekkel várja a tenger és a hegyek között elterülő mediterrán ízeiről is híres város, viszont a hosszabb túrákhoz már érdemes autót bérelni.

Nizzai autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK NIZZAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 17
  • Mentők: 15
  • Tűzoltók: 18
  • Magyar Nagykövetség Franciaországban: 5, bis square de l'avenue Foch, 75116 Paris, telefon: 00-33-1-45-00-94-97
  • Magyar Konzuli Hivatal Franciaországban: 92, rue Bonaparte, 75006 Paris, telefon: 01-43-26-06-44