AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS OROSZORSZÁGBAN: BÉRAUTÓ KERESÉS ÉS ONLINE FOGLALÁS

Oroszország a Föld legnagyobb országa, így nem csoda, hogy az élmények széles skáláját kínálja az odalátogatók számára. Kirándulhatunk a hegyekben, sétálhatunk a tavaknál, városnézésre indulhatunk vagy a történelmi-kulturális látnivalókat tekinthetjük meg. Bérautó nélkül mindezt nehezebb lenne megtennünk egy ilyen hatalmas országban, ezért béreljünk egy számunkra megfelelőt egy autókölcsönző cégtől!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI OROSZORSZÁGBAN

Az oroszországi autóbérlés egyik feltétele, hogy a vezetőnek be kell töltenie a 21. életévét, a másik pedig az, hogy legalább egyéves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Nemzetközi vezetői engedély kiváltására oroszországi autókölcsönzés esetén sincs szükség. Hitelkártya vagy dombornyomott bankkártya megléte viszont elengedhetetlen a bérautó átvételéhez. A nagyobb orosz városok, mint például Moszkva vagy Szentpétervár útjai nagyon forgalmasak, gyakoriak a dugók, éppen ezek miatt nem árt körültekintően közlekedni, és figyelni a bérautó épségére, elővigyázatosságból pedig mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötni. Az orosz télre sem árt felkészülni, ha éppen ebben az évszakban látogatnánk az országba. Extra felszerelésként például hóláncot is kérhetünk a bérautónkra.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK OROSZORSZÁGBAN

Az Oroszországi Föderációban a biztonságosabb közlekedés érdekében 2008 nyarától megszigorították a közlekedésrendészeti szabályokat. Például az utakon fotó- és videokamerákat helyeztek el, amelyekkel rögzítik a szabálytalanságokat, és a kapott adatok alapján róják ki a bírságokat a szabálytalanul közlekedő autósokra. Oroszországban is zéró tolerancia van érvényben, a rendőrök bármikor megszondáztathatják az autósokat. Az ittas vezetés mellet a sebességkorlátok átlépését is szigorúan büntetik a helyi hatóságok. Városban 60 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, az autópályán 110 km/h a megengedett maximum. Oroszországi útjaink során a helyi közlekedési morál és a rendőri szigor miatt tehát nem árt figyelmesen és körültekintően közlekedni, és maradéktalanul betartani a szabályokat.

LÁTNIVALÓK OROSZORSZÁGBAN

Egy kis ízelítő az oroszországi látnivalókból: Moszkvában bejárhatjuk a Kremlt, a történelmi épületegyüttest, benne az egyedi építészeti megoldással emelt, színes hagymakupolájú Szent Bazil székesegyházat, a kormányhivatalt, palotákat, templomokat és múzeumokat. Az „Észak Velencéjének” is nevezett Szentpéterváron érdemes felkeresni az Ermitázs Múzeumot, az orosz cárok egykori rezidenciáját, valamint az arany- és márványdíszítésű termeiben található képzőművészeti gyűjteményeket, kiállításokat. Az aktív kikapcsolódásra vágyók látogassanak el Szibéria gyöngyéhez, a Bajkál-tóhoz, a Föld legmélyebb és legrégibb tavához vagy a Kamcsatkai-félszigeten található Gejzírek völgyéhez. Ehhez azonban szinte elengedhetetlen az autókölcsönzés. A Kaukázus-hegységben található Elbrusz-hegy igazi kihívás lehet a hegymászóknak, de felvonóval is meghódítható a csúcs. Oroszország számos települése pedig élő múzeumként szolgál, bérautóval keressük fel ezeket is!

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK OROSZORSZÁGI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség az Orosz Föderációban: Ul. Moszfilmovszkaja 62. Moszkva 115127, telefon: 00-7-495-641-7500
  • Magyar Konzuli Hivatal az Orosz Föderációban: Ul. Moszfilmovszkaja 62. Moszkva 115127, telefon: 00-7-495-641-75-11