AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZŐK ÉS AUTÓBÉRLÉS OSLÓBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI OSLÓBAN

A bérautó vezetőjének be kell töltenie a 21. életévét és érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. Oslói autókölcsönzés során figyelmesen közlekedjünk bérautónkkal, mert a gyalogosforgalom figyelembevétele miatt nem építettek széles utakat, továbbá a belvárosban kevés az utcai parkolóhely. A nagyobb fokú veszélyeztetettség miatt a kötelező felelősségbiztosításon túl érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. Költségeink is jelentősen megemelkedhetnek, ugyanis a fővárosba való behajtás fizetőkapun keresztül történik, és ha elhagynánk Oslót, akkor hétköznapokon, a nappali órákban használati díjat kell fizetnünk a várost övező körgyűrűkön való közlekedésért.

Norvég autóbérlés esetén érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, de egyes norvég autókölcsönző társaságok kiegészítő nemzetközi jogosítványt is kérhetnek, tehát a biztonság kedvéért érdemes kiváltanunk.

LÁTNIVALÓK OSLÓBAN

A dombokkal körülvett norvég fővárosban keressük fel a nagy csatákat túlélt Akershus Slott Festninget, a középkori kastélyt és erődöt, ha szerencsénk van, az őrségváltást is nyomon követhetjük. Turistalátványosságnak számít a közel kétszáz bronzból, gránitból és vasból készült szobrot felvonultató szoborpark, a Vigeland. Szemügyre vehetjük a norvég király rezidenciáját és a jéghegy formájú Operaházat is. Akik történelmi érdekességek iránt érdeklődnek, azok ne hagyják ki a viking hajók múzeumát, ahol eredeti, tölgyfából készült, XIX. századi viking hajókat tekinthetnek meg. Ilyen látnivalókra csak kevés helyen van lehetőség. A kisgyermekes családoknak pedig a Tusen Fryd, a vízi vidámparkkal egybekötött kalandpark jelenthet igazi élményt. Norvégia legszebb látnivalóit természeti értékei jelentik, ezért, ha valaki Oslóban jár, annak érdemes autót bérelnie és elutaznia a dús növényzetű lankás tájakig, a hatalmas erdőkhöz, a homokos tengerpartokhoz és természetesen a nyugati partvidék fjordjaihoz.

Oslói autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK OSLÓI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 112
  • Mentők: 113
  • Tűzoltóság: 110
  • Magyar Nagykövetség Norvégiában: Sophus Lies gt. 3. 0244 Oslo, telefon: 00-47-22-55-24-18
  • Magyar Konzuli Hivatal Norvégiában: Sophus Lies gt. 3. 0244 Oslo, telefon: 00-47-22-55-24-18