AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS PALERMÓBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI PALERMÓBAN

A palermói autóbérlés feltétele az érvényes vezetői engedély, valamint a névre szóló hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte. Ezek mellett arra sem árt figyelnünk, hogy a bérautó átvételi időpontját alaposan gondoljuk át, ugyanis Szicília szigetén is tartanak sziesztát, tehát a délutáni órákban nem tudjuk átvenni a lefoglalt bérautót, mert az autókölcsönző cégek is zárva tartanak ebben az időszakban. Vigyázzunk bérautónkra, mert a szigeten problémás a közlekedés, Palermo is forgalmas város. A gyakran adódó veszélyes helyzetek miatt érdemes többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk, például önrészcsökkentő balesetbiztosítást.

Palermói autóbérlés esetén elegendő a Magyarországon kiadott jogosítványunk, nincs szükségünk a nemzetközi vezetői engedély kiváltására.

LÁTNIVALÓK PALERMÓBAN

Palermo ötvözi az olaszos, mediterrán életérzést és az észak-afrikai hangulatot, amely sokszínűség mind az építészeti remekekben, mind a helyiek mentalitásában visszaköszön. A legfőbb nevezetességek közé tartozik az egykori udvari kápolna, a Capella Palatina és a Convento dei Cappuccini, a kapucinus szerzetesek temetkezési helye, valamint az 1185-ben alapított Cattedrale. A városnézés során ne hagyjuk ki a Palazzo dei Normannit, az egyik legszebb olasz palotát sem, de érdemes kirándulást tenni a közeli Monte Pellegrino hegyre is, amelyről pompás kilátás nyílik a városra – ehhez érdemes autókölcsönzést igénybe venni. Palermóban a kulturális élmények mellett homokos tengerparti szakaszok és sziklás öblök is várnak minket, így a könnyedebb kikapcsolódásnak is hódolhatunk. Béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól, és fedezzük fel Szicília többi városát is! Ellátogathatunk például a Keresztapa című filmből ismert Corleónéba, Cefaluban megcsodálhatjuk a La Rocca csúcsait, Taorminában pedig az ókori görög színházat kereshetjük fel, amelyből páratlan kilátás nyílik a még ma is aktív Etnára.

Palermói autókölcsönzés során a repülőtéren és a város néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK PALERMÓI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 118
  • Magyar Nagykövetség Olaszországban: 00161 Roma, Via dei Villini 12-16., telefon: 00-39-06-442-30-598
  • Magyar Konzuli Hivatal Olaszországban: 00198 Roma, Via Messina 15., telefon: 00-39-06- 442-49-938
  • Magyarország palermói tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 90144 Palermo,
  • Viale delle Alpi 30., telefon: 00-39-091-685-0947