AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

OLCSÓ AUTÓBÉRLÉS PÁRIZSBAN, ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI PÁRIZSBAN

Az autókölcsönzés egyik feltétele az egy évnél régebbi jogosítvány, a másik feltétel pedig az, hogy a bérautó vezetőjének be kell töltenie a 23. életévet. Az autókölcsönző cégek csak hitelkártyával rendelkező személyeknek adnak bérautót, amelyet általában korlátlan kilométer használattal adnak bérbe az autókölcsönző társaságok. Fokozottan figyeljünk oda vezetéskor, mert nagyon forgalmas Párizs, ezért is érdemes többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk.

Francia autóbérlés esetén nem szükséges nemzetközi vezetői engedélyt kiváltanunk, ugyanis Franciaország egész területén, tehát párizsi autókölcsönzés esetén is érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítvány.

LÁTNIVALÓK PÁRIZSBAN

A 324 méter magas Eiffel-toronyból Párizs panorámája tárul elénk, a Notre Dame nyugati homlokzata pedig nagy hatással lehet ránk 41 méteres szélességével és 63 méteres magasságával, illetve két csodálatos tornyával és a középen elhelyezkedő hatalmas rózsaablakával. A Charles de Gaulle téren az I. Napoleón által építtetett Diadalív magasodik fölénk, ahonnan a világ egyik leghíresebb sugárútja, a Champes Élysées is indul. A Louvre-ban több mint 35000 festményt, szobrot, állandó és időszaki kiállítást tekinthetünk meg, ha pedig modern művészetekre vágyunk, akkor keressük fel a Pompidou központot. A műemlékek és régi épületek csodálói közelebbről is szemügyre vehetik az Operát, a Pantheont vagy a Királyi Palotát. A kertek és parkok mellett kellemes sétákat tehetünk a romantikus Szajna partján is.

Párizsi autókölcsönzés során a repülőtereken, a pályaudvaron és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK PÁRIZSI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 17
  • Mentők: 15
  • Tűzoltók: 18
  • Magyar Nagykövetség Franciaországban: 5, bis square de l'avenue Foch, 75116 Paris, telefon: 00-33-1-45-00-94-97
  • Magyar konzulátus Franciaországban: 92, rue Bonaparte, 75006 Paris, telefon: 01-43-26-06-44