AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS PORTUGÁLIBAN: KERESÉS, ÁRAK, FOGLALÁS

Az Ibériai-félszigeten fekvő, hajósairól és felfedezőiről híres ország egyre kedveltebb nyaralási célpont az utazók körében. A vendégszerető portugáloknál találkozhatunk a mór kultúra nyomaival, a házak falán színes, festett csempékkel, érzelmes fadoénekesekkel, rengeteg bacalhauval, azaz sózott, szárított tőkehallal, valamint illatozó citrom, narancs és olajfa ligetekkel. Az Atlanti-óceán által mosott portugál partokat akár bérautóval is felfedezhetjük!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI PORTUGÁLIÁBAN

A portugáliai autókölcsönzés egyik feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 23. életévét, és legalább egyéves jogosítvánnyal rendelkezzen. Továbbá ki kell váltania a nemzetközi vezetői engedélyt, mert a Magyarországon megszerzett jogosítvány nem érvényes. A bérautó átvételénél hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el az autókölcsönző társaságok. A bérautó lefoglalásakor többféle biztosítás közül is választhatunk, ezekkel jelentős kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat egy esetlegesen bekövetkező baleset vagy kár esetén.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK PORTUGÁLIÁBAN Portugáliában fejlett a közlekedési hálózat, sűrű, jó minőségű autóutak és autópályák vannak. A sebességkorlátok a következőképpen alakulnak a portugál utakon: lakott területen belül 50km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autópályán 120 km/h a megengedett sebesség. Portugáliában nem zéró tolerancia van érvényben, ugyanis 0,5 mg/ml a megengedett véralkoholszint. A gyorshajtásra vagy a szabálytalan parkolásra viszont ügyelni kell, az ezek miatt kapható büntetési tételek nagyon magasak Portugáliában.

LÁTNIVALÓK PORTUGÁLIÁBAN

Portugáliában bérautóval felkereshetjük Lisszabont, ahol múltidéző sétákat tehetünk Alfamában, a középkori városnegyedben, a Nemzetek Parkjában található hatalmas Ócenárium pedig a gyerekeknek jelenthet igazi élményt. A város látványosságai közé sorolható még a Jeromos kolostor, amely a világörökség része, falát a földrajzi felfedezésekkel és hajózással kapcsolatos motívumok díszítik. A Douro-folyó völgyében termő szőlőből készülő híres portói borokat egy borkóstoló túra keretében ízlelhetjük meg. Portugália legdélebbi tartományában, Algarveban hangulatos halászfalukat és strandokat kereshetünk fel, de a golfozás szerelmesei is itt találhatnak maguknak kiváló füves pályákat. Portugáliához tartoznak az Azori- és Madeira-szigetek is, amelyeket szintén nem szabad kihagyni. A legenda szerint az elsüllyedt Atlantisz maradványai az Azori-szigetek, amelynek érintetlen tája, valamint a kék és fehér hortenziák látványa ragadja magával a turistákat. A Madeira-szigeteken homokos és sziklás partok, gyönyörű virágok és ízletes gyümölcsök sokaságát találjuk.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK PORTUGÁLIAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Portugáliában: Calcada de Santo Amaro, 85. Alcantara, 1349-042 Lisboa, telefon: 00-351-21-364-5928
  • Magyar Konzuli Hivatal Portugáliában: Calcada de Santo Amaro, 85. Alcantara, 1349-042 Lisboa, telefon: 00-351-21-363-0395