AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS PRÁGÁBAN, OLCSÓ BÉREAUTÓ AJÁNLATOK

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI PRÁGÁBAN

Az autóbérlés feltételei közé tartozik, hogy a vezetőnek be kell töltenie a 18. életévét és érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. A cseh autókölcsönző cégek általában teli tankkal és korlátlan kilométer-használattal bocsájtják rendelkezésünkre az előre lefoglalt bérautót. A bérleti díj tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét is. Az autókölcsönző társaságok a bérautó átvételénél legtöbbször személyre szóló hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el.

Csehországi autóbérlés esetén nincs szükségünk a nemzetközi vezetői engedély kiváltására, prágai autókölcsönzéskor is elegendő a Magyarországon megszerzett jogosítványunk felmutatása.

LÁTNIVALÓK PRÁGÁBAN

A cseh főváros építészeti, kulturális és vallási emlékek sokaságát vonultatja fel a turisták előtt. A város belső övezetében keressük fel a Hradzsint, azaz a várnegyedet, az ott található gótikus főúri rezindenciákat és a Királyi Palotát, a köztársaság elnökének székhelyét. Itt magasodik fölénk 100 méter magas főtornyával a Szent Vitus-székesegyház is, a cseh királyok temetkezési helye. Szuvenírek vásárlása, illetve kiállítások megtekintése céljából látogassunk el a régi aranyművesek színes, apró házakból álló utcájába, az Arany utcácskába. Prága Kisoldalként ismert része épületeivel és zegzugos utcáival középkori hangulatot idéz. Itt tradicionális cseh kocsmákba és éttermekbe ülhetünk be, vagy megtekinthetjük a kupolás, barokk stílusú Szent Miklós-templomot. Prága központja az Óváros és a vásároknak, Husz János szobrának, valamint a Városházának helyet adó Óváros tér. A Városháza díszített homlokzatán egy csillagászati órát pillanthatunk meg, amely látványos órajátékkal szórakoztatja a nézelődőket. A Vencel téren mindig pezseg az élet, üljünk be egy étterembe vagy egy kávézóba, és kóstoljuk meg az igazi cseh söröket! Az Óváros északi felében fekszik Josefov, amely a régi prágai zsidóság műemlékeit őrzi. Ha egy kis sétára vágyunk, haladjunk át a Moldvát átívelő Károly-hídon, amelyen szobrok, árusok, mutatványosok kínálnak további látnivalókat. A hidat lezáró Kisoldali hídtorony és az Óvárosi hídtorony kilátóként is funkcionálnak, a magasból is pillantást vethetünk Prágára. A városnézés után béreljünk autót, és járjuk be vele Csehország változatos tájait!

Prágai autókölcsönzés során a repülőtéren, a pályaudvaron és a belváros néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK PRÁGAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 158
  • Mentők: 155
  • Tűzoltóság:150
  • Magyar Nagykövetség Csehországban: Pod Hradbami 17, Praha 6-Střešovice, telefon: 00-420-220-317-200
  • Magyar Konzuli Hivatal Csehországban: Pod Hradbami 17, 160 00 Praha 6-Střešovice, telefon: 00-420-220-317-231