AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS REYKJAVIKBAN: 900+ AUTÓKÖLCSÖNZŐ AJÁNLATA 1 HELYEN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI REYKJAVIKBAN

Az autóbérlés feltétele, hogy a bérautó csak hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával vehető át. Izlandon nem egyszerű a közlekedés, valójában csak egy főúton (1-es út) közlekedhetünk, amely a sziget legnagyobb településeit érinti. A sziget belsejében azonban már olyan terepeket találunk, amelyeken egyáltalán nem, vagy csak megfelelő típusú bérautóval (pl. terepjáró) tudunk közlekedni. Ezért itt mindenképpen érdemes terepjárót bérelnünk. Emellett érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk.

Izlandi autóbérlés esetén nem érvényes a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, ezért reykjavíki autókölcsönzés esetén is ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt, amely mellé néhány autókölcsönző társaság kérheti a lakcímkártyánk felmutatását is.

LÁTNIVALÓK REYKJAVIKBAN

A világ legészakibb fővárosában mindig tiszta levegőt szívhatunk, és történelmi emlékei mellett modern építészeti remekeket is megtekinthetünk. Az óvárosban megnézhetjük az egykori viking település maradványait, a skandináv és izlandi kultúrával a Nemzeti Múzeumban ismerkedhetünk meg, Izland legfontosabb művészeti gyűjteményét pedig a Nemzeti Galériában vehetjük szemügyre. Izland legfontosabb művészeti központja a Harpa, ahol kiváló koncerteket hallgathatunk az izlandi szimfonikus zenekartól. Csodálatos kilátás nyílik Reykjavik színes háztetőire a Hallgrímskirkja nevű, 30 méter magas, vulkán formájú templomból. A környező vidékre pedig a Perlánból, a hat hengeralakú víztankból álló dómból nyílik páratlan kilátás. A városnézés után látogassunk ki a Laugardalur parkba, ahol botanikus kert és állatkert, valamint sportolási lehetőségek várnak ránk. Béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól, és járjuk be a főút mellett elterülő településeket is!

Reykjaviki autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK REYKJAVIKI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyarország reykjavíki tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 109 Reykjavik, Izland Brekkuseli 22, telefon: 00-354-557-7952