AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS SHARM EL-SHEIKBEN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SHARM EL-SHEIKHBEN

Az autóbérlés feltételei közé tartozik, hogy a bérautó vezetője betöltse a 21. életévét és legalább egyéves érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. A bérautó átvételénél az autókölcsönző társaságok hitelkártyát vagy dombornyomott bankkártyát fogadnak el. Egyiptom nagyobb városaiban sűrű a forgalom, a közúti szabályokkal nem törődnek a helyi lakosok, nincsenek jelzőlámpák, közlekedési táblák, amelyek így jelentősen megnehezítik a közlekedést a külföldi turisták számára. Sharm el-Sheikh ugyan kevésbé zsúfolt, azonban elővigyázatosságból célszerű önrészcsökkentő bérautó-balesetbiztosítást kötni az autókölcsönzés során.

Egyiptomi autóbérlés esetén nem elegendő a Magyarországon megszerzett jogosítványunk, ezért, ha Sharm el-Sheikben akarunk autót kölcsönözni, ki kell váltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt is, továbbá turista vízumot is be kell szereznünk.

LÁTNIVALÓK SHARM EL-SHEIKHBEN

A Vörös-tenger egyik búvárparadicsoma Sharm el-Sheikh, itt műemlékeket ne is keressünk… A tengerbe merülve korallzátonyokban gyönyörködhetünk, de vízi extrémsportoknak is hódolhatunk. A belvárosban gyógyfürdőket kereshetünk fel, este pedig – miután csökkent egy kicsit a nappali forróság – belevethetjük magunkat a bárok, klubok éjszakai forgatagába. Ha már meguntuk a búvárkodást, akkor váltsunk belépőt a Sínai-sivatagba induló szafari-túrára.

Sharm el-Sheikh-i autókölcsönzés során a repülőtéren és a belváros néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK SHARM EL-SHEIKH-I AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 122
  • Mentők: 123
  • Tűzoltóság: 180
  • Magyar Nagykövetség Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478
  • Magyar Konzuli Hivatal Egyiptomban: 29. Mohamed Mazhar Str., Zamalek, Kairó, telefon: 00-20-2- 2735-6478