AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS SKÓCIÁBAN - ÓRIÁSI MEGTAKARÍTÁSOK

Skócia nem más, mint a legendák földje. Kis ország lévén feledhetetlen élményt nyújt látogatóinak. Ahhoz, hogy minden városi csodának a részesei lehessen, érdemes autót bérelnie, így könnyen és kényelmesen járhatja körbe a skót történelmi épületeket, melyeket lebilincselő, érintetlen tájak öveznek. A Brit-sziget északi harmadát elfoglaló Skócia impozáns kastélyokkal, tavakkal és végeláthatatlan mezőkkel teszi feledhetetlenné az üdülést, így nem csoda, hogy évenként 2,5 millióan keresik fel.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SKÓCIÁBAN

Skóciában az autóbérlés feltétele, hogy a bérautó bérlője rendelkezzen legalább egy éves vezetői engedéllyel, és betöltse 23. életévét. A Magyarországon megszerzett jogosítvány érvényes, így nincs szükség nemzetközi vezetői engedély kiváltására. Az autókölcsönzés útlevél megléte mellett, hitelkártya vagy dombornyomott bankkártya használatával lehetséges. A bérleti díj tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítást, azonban a nagy forgalom, rendszeres dugók, és szűk utak miatt érdemes mindenre kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk, de extra felszerelések bérlésére is lehetőség nyílik. Fokozottan figyeljünk arra, hogy Skócia egész területén bal oldalon szabályos a közlekedés, így a bérautóban a kormány is azon az oldalon helyezkedik el!

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK SKÓCIÁBAN

Skóciában a sebességhatárt mérföldben mérik, ez km/h-ra átalakítva a következőképpen alakul: lakott területen belül 48 km/h, lakott területen kívül, illetve egyéb utakon 96 km/h, autópályán, illetve gyorsforgalmi utakon 112 km/h a megengedett. Ezek betartása bérautónkkal is ajánlott, Skóciában ugyanis gyakoriak a térfigyelő rendszerek, és a gyorshajtást szigorúan büntetik. Az autópályák többnyire ingyenesen használhatók, de vannak fizetős utak is. Ezek jelzéssel vannak ellátva, melyek árát a benzinkutakon és egyes üzletekben tudjuk kifizetni. Ezenkívül néhány híd és alagút igénybevétele esetén is egyszeri díjfelszámolásra kötelezhetnek. Bérelt autónkkal a tompított fényszóró használata lakott területen belül és kívül is kötelező! Magyarországgal ellentétben, Skóciában nem zéró tolerancia van, hanem a 0,8 ezrelék véralkoholszint még megengedett.

LÁTNIVALÓK SKÓCIÁBAN

Ősi kastélyok, végeláthatatlan zöld tájak, kristálytiszta levegő és patakok sokasága található Skóciában. Mindezt számtalan nevezetességgel vegyítve, mint amilyen Skócia jelképe és népszerű turistalátványossága, Edinburgh vára. A vár egy sziklacsúcs tetjére épült, és különböző feladatokat látott el az idők során. A Loch Ness-i gleccsertavat legendák övezik, partján Urquhart várával és impozáns látvánnyal kápráztat el. Ben Nevis 1343 méter magas hegye remek kikapcsolódást nyújt a hegymászóknak és túrázni vágyóknak, melynek tetejéről a Glen Nevis-völgyre tekinthetünk le. A Scotch Whisky Experience nevű élményközpontban, a kóstolók mellett az whisky történetével is megismerkedhetünk. Ezenfelül találkozhatunk a Skara Brae-vel, ami Skócia legrégebbi nevezetessége ellenére remek állapotban maradt fenn. Érdemes autót bérelni Skócia felkutatásához, hiszen rengeteg felfedeznivaló látnivaló van, és sok helyre busszal vagy vonattal lehetetlen eljutni.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK SKÓCIAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 999
  • Magyar Nagykövetség Angliában:35 Eaton Place, London, SW1X 8BY, telefon: 0044-20-7201-3440
  • Magyar Konzuli Hivatal Angliában:35/B. Eaton Place, London, SW1X 8BY, telefon: 0044-20-7235-5218