AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS, AUTÓBÉRLÉS SVÁJCBAN

Akár télen, akár nyáron veszi célba Svájcot, a kis ország mindig tartogat különlegességeket, amelyeket érdemes meglátogatnia. Télen igazi síparadicsommá változik a svájci Alpok területe, hiszen itt fekszenek Európa legmagasabban elhelyezkedő és egyben a legnagyobb szintkülönbséggel rendelkező sípályái, melyek a téli sportok szerelmeseinek szinte megvalósult álom. Melegebb időben a hegyek közt kanyargó túraösvények, a rengeteg tó és folyó környéke, a meseszerű városok és nem utolsó sorban a svájci csokoládék felfedezése nyújthat feledhetetlen kikapcsolódást. Ha meglátogatná Svájc összes nevezetességét, az autókölcsönzés a legjobb megoldás.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SVÁJCBAN

Svájci autóbérlés során néhány feltételnek mindenképp eleget kell tenni. A bérautó sofőrje csak olyan személy lehet, aki már betöltötte a 21. életévét, és érvényes jogosítványa van. A kiválasztott bérautó díja általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás árát. Mindemellett számolni kell azzal, hogy autóbérlés esetén egy esetleges balesetnél káreseti önrészt kell fizetni, vagyis egy bizonyos összegig a vezető felel az okozott anyagi kárért. A svájci autókölcsönzés költségeit hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával lehet kifizetni.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK SVÁJCBAN

Svájc kiterjedt és jól szervezett úthálózatának köszönhetően bérautóval beutazhatja az egész országot. Lakott területen belül 50 km/h, lakott területen kívül 80 km/h, autóúton 100 km/h, autópályán pedig 120 km/h sebességhatárt kell betartani autókölcsönzés esetén is. Az autópályák használata az éves autópályajegy megvétele ellenében lehetséges, ám egyes alagutaknál külön díjat is kell fizetni. A tompított fényszóró használata nappal is kötelező minden esetben. A téli hónapokban a havazások és a lavinaveszély miatt egyes hegyi utakat lezárhatnak, bizonyos útszakaszokon kötelezővé tehetik a hólánc használatát, ezért ezekre autóbérlés esetén is érdemes felkészülni. Az erős havazás és lavinaveszély miatt kijelölt útvonalaktól eltérni szigorúan tilos, ezért indulás előtt mindenképp tájékozódjon az utak aktuális állapotáról, hogy ne érje kellemetlen meglepetés. A biztonsági öv használata a bérautóban is az összes utas számára szükséges, 7 év alatti gyermek szállítása pedig csak gyerekülésben megengedett. Ha kisgyermekkel utazik, az autókölcsönzés alkalmával erre a kritériumra is ügyeljen. A közlekedési szabályok betartása erősen ajánlott, mivel egy esetleges büntetés során a magyarországi átlagkereset többszörösét is követelhetik a rendőrök.

LÁTNIVALÓK SVÁJCBAN

Legyen a sport, a természet, a vásárlás vagy a pompás ízek szerelmese, Svájc minden képzeletet felülmúl. A havas hegycsúcsok közt fekvő összesen majdnem 6000 km hosszú sípálya páratlan lehetőséget kínál a profi és kezdő síelőknek, illetve a snowboardosoknak egyaránt. Akiket inkább a melegebb idő csábít mozgásra, azoknak a hegyi túraösvények vagy a Boden-tó nyújtotta vízi sportok lehetősége keltheti fel az érdeklődését. A bátrabbak a hegymászás szenvedélyének is hódolhatnak, például Svájc legmagasabb és egyben emblematikus hegyének, a Matterhornnak a meghódításával. Noha Svájc fővárosa Bern, legnagyobb városa Zürich. A városok hangulata magával ragadja az utazót, a takaros házak és a tiszta utcácskák között számos kulturális és építészeti látnivalót talál. Svájci útja során érdemes felkeresni a berni Óratornyot, az Einstein-házat vagy a palotákat, aki pedig kifejezetten vásárolni szeretne, ne hagyja ki a méltán híres zürichi Bahnhoffstrasse-t, amely a város legjelentősebb bevásárló utcája tele éttermekkel, üzletekkel, bankokkal és a hírességek lenyomatát őrző sétánnyal! Az utazás során szinte biztosan belebotlik az ember csokoládé-, sajt- és borkülönlegességeket forgalmazó boltokba, ahol nemcsak az ízek részesítenek mennyei élményben, hanem a látvány is igéző. Svájc érdekességeinek maradéktalan felkutatásához érdemes megfontolni az autóbérlés lehetőségét.

Svájci autókölcsönzésre Genfben, Bernben, Zürich-ben és még számos más svájci városban van lehetőség.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK

  • Rendőrség: 117
  • Tűzoltók: 118
  • Mentők: 144
  • Általános segélyhívószám: 112
  • Országos közúti információ: 163
  • Magyar Nagykövetség Svájcban: CH – 3007 Bern Muristrasse 31. ; Tel.: + 41 31/352-28-67, + 41 31/352-85-72
  • Magyarország Berni Nagykövetségének Konzuli Osztálya: CH – 3007 Bern Eigerplatz 5. (11. emelet); Tel.: + 41 31/ 371-13-55, + 41 31/ 371-13-56