AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS SVÉDORSZÁGBAN

A Skandináv-félszigeten elterülő Svédország középkori falvakban, festői tájakban, magas hegyekben, zöld erdőkben, kék tavakban, mesés szigetekben és fejlett nagyvárosokban gazdag. Látnivalókban és programokban tehát nem lesz hiány, ha a svédekhez látogatunk. Ahhoz, hogy mindezeket fel is fedezzük, béreljünk autót egy helyi autókölcsönző társaságtól!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SVÉDORSZÁGBAN

A svédországi autókölcsönzés feltétele, hogy a bérautó vezetője érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. Svédország egész területén érvényes a Magyarországon kiadott jogosítvány, tehát a bérautó vezetőjének nem szükséges kiváltania a nemzetközi vezetői engedélyt. A bérautó átvételéhez továbbá hitelkártyára vagy dombornyomott bankkártyára van szükség. Svédország útjai nagyon biztonságosak, de egy esetlegesen felmerülő kár esetén is biztosítva vagyunk, ugyanis a bérleti díj általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, de akár kiegészítő felelősségbiztosítást is köthetünk az autókölcsönzés során.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK SVÉDORSZÁGBAN

Svédországban kifejezetten jó minőségű az országot behálózó úthálózat, tehát az autóbérlés során nem kell annyira aggódnunk az úthibák okozta kisebb-nagyobb károktól. Azonban a közlekedési szabályok betartására figyeljünk oda! A biztonsági öv használata a bérautóban is minden utas számára kötelező, az ittas állapotban történő vezetést pedig szigorúan büntetik. A sebességkorlátokat se felejtsük el! Svédországban az autópályán 110 km/h, lakott területen kívül 70 km/h, lakott területen belül 50 km/h a megengedett sebesség.

LÁTNIVALÓK SVÉDORSZÁGBAN

Svédország számos látnivalóval várja látogatóit. A vikingek korát idézi Gamla Uppsala városa, amelynek hatalmas dombjainál kirándulásokat tehetünk, és egy mini-skanzenben ismerkedhetünk a vikingek életével. Stockholmban városnézésre indulhatunk, ahol egy elsüllyedt hadihajó roncsait vehetjük szemügyre, de mi magunk is hajóútra indulhatunk a főváros hídjai és szigetei között. Felkereshetjük Göteborgot, a kikötővárost, ahol az izgalmas Tengerészeti Múzeumba és Akváriumba válthatunk belépőt. Ellátogathatunk Lappföldre is, de ne csodálkozzunk, ha utunk során rénszarvasok jönnek velünk szembe. A kihívásokat kedvelők néhány éjszakára egy jéghotelben is megszállhatnak. Aki pedig igazi időutazásra vágyik, az keresse fel a Foteviken Viking Rezervátumot, amely egy késő vikingkori falu rekonstrukciója. Házait valóban lakják, a városlakók vikingkori hagyományok szerint élnek itt, és a turistákat kézműves vásárokkal, harci bemutatókkal várják. Bérautónkkal további vikingkori kalandozásokat tehetünk Svédország sokszínű tájain!

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK SVÉDORSZÁGI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Magyar Nagykövetség Svédországban: Dag Hammarskjölds väg 10, 115 27 Stockholm, telefon: 00-46-8- 661-67-62
  • Magyar Konzuli Hivatal Svédországban: Laboratoriegatan 2, 115 27 Stockholm, telefon: 00-46-8-663-66-39