AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS SZICÍLIÁBAN: KERESÉS, ÖSSZEHASONLÍTÁS, FOGLALÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SZICÍLIÁBAN

Szicília szigetére hajóval juthatunk el Olaszországból, de például a "fővárosnak" számító Palermo kikötőjében könnyen át tudjuk venni előre lefoglalt bérautónkat. A bérautó átvételének pontos időpontját ajánlott jó előre átgondolni, és belekalkulálni a szieszta időtartamát, ugyanis ekkor az autókölcsönző cégek nagy része Szicíliában is bezár néhány órára. Szicíliai autókölcsönzés érvényes hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával lehetséges. Vigyázzunk bérautónkra, mert a szigeten a közlekedés problémás, legalábbis ami a fővárosra jellemző közlekedési morált illeti. Nagy forgalom, tülekedés, dudálás és káosz. Városi forgalomba tehát csak akkor merészkedjünk, ha végképp szükséges. A nagyobb fokú veszély miatt érdemes többféle kárra kiterjedő bérautó-biztosítást, például önrészcsökkentő balesetbiztosítást kötni. Jó hír viszont, hogy a sziget déli részén jól karbantartott autóutakon lehet közlekedni.

Szicíliai autókölcsönzés esetén elegendő a Magyarországon kiadott jogosítványunk, nincs szükségünk a nemzetközi vezetői engedély kiváltására.

LÁTNIVALÓK SZICÍLIÁBAN

Szicília az olasz csizmához hasonlóan rengeteg természeti és építészeti látványossággal büszkélkedik. Palermóban a Capella Palatina, a Dóm és a kapucinus katakombák a legérdekesebb látnivalók, de érdemes megtekinteni az egykori muzulmán mecsetet, ami a jelenlegi keresztény székesegyház, valamint az egyik legszebb olasz palotát, a Palazzo dei Normannit. Bérautónkkal járjuk be a sziget többi részét is! Például elautókázhatunk az Etna lábaihoz, amit gyalog meg is mászhatunk, Cefaluban megcsodálhatjuk a La Rocca csúcsait vagy a Hercules templomot, Taorminában pedig az ókori görög színházat, amelyből páratlan kilátás nyílik a még ma is aktív vulkánra. Továbbá Messinában az Orion és a Neptun szökőkút tekinthető meg, Cataniaban az az elefántos kút, amelyet vulkáni lávából faragtak ki. Autókölcsönzés után a tengerpartot sem szabad kihagyni, több csodálatos partszakasz vagy éppen sziklás öböl várja a fürdőzni vágyókat. Szicília dél-európai és az észak-afrikai hangulata mindenkit magával ragad.

Szicíliai autókölcsönzés során az egyes városok repülőtéren, pályaudvarán és/vagy belvárosában van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK SZICÍLIAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 113
  • Mentők: 118
  • Tűzoltóság: 115
  • Magyar Nagykövetség Olaszországban: 00161 Roma, Via dei Villini 12-16., telefon: 00-39-06-442-30-598
  • Magyar Konzuli Hivatal Olaszországban: 00198 Roma, Via Messina 15., telefon: 00-39-06- 442-49-938
  • Magyarország palermoi tiszteletbeli konzuljának elérhetőségei: 90144 Palermo, Viale delle Alpi 30., telefon: 00-39-091-685-0947