AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS THESSALONIKIBEN - BÉRAUTÓ KERESÉS ÉS MEGTAKARÍTÁS

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI THESSALONIKIBEN

Ahogy Görögországban, Thessalonikiben is gond nélkül használható az itthon is érvényes jogosítvány, a helyi hatóságok nem követelik meg a nemzetközi vezetői engedélyt. Az autóbérlés során érdemes azonban odafigyelni, hogy jelentős árkülönbség adódhat az ajánlatok között, de nem érdemes a legolcsóbbat választani: könnyen előfordulhat, hogy a megadott összegben nincs benne a teljes biztosítás sem. Ilyen esetekben akár a felverődő kavicsok miatt fizetendő felár sokkal többe kerülhet, mint az ajánlatok közötti különbség. Az autókölcsönzéssel foglalkozó cégek általában kétféle megoldást kínálnak: kilométer-korlátozás nélküli variációt, mely esetében csak a benzinért kell fizetnünk, mások viszont kisebb bérleti díj fejében korlátozzák a megtehető kilométerek számát. A minél előnyösebb választás érdekében már itthon érdemes megtervezni a bebarangolni kívánt útvonalat, és kiszámolni az aktuális benzinárak tekintetében, hogy melyik variációval járnának jól.

LÁTNIVALÓK THESSALONIKIBEN

Thessaloniki Görögország második legnagyobb és legsűrűbben lakott városa. Főbb látnivalói a Fehér Torony, amely jelenleg otthont ad a Bizánci kultúra múzeumának, továbbá Galerius diadalíve, valamint az Agios Gorgios (Szt. György) rotunda. Thessaloniki híres piacára is érdemes kilátogatni: nem csak a látványos halárusok, hanem a hangulat is odavonzza a turistákat. Thessaloniki központi helyzetének köszönhetően, innen indulva akár egész Görögországot is bebarangolhatjuk, ehhez azonban érdemes autót bérelni.

Thessaloniki autókölcsönzés esetén a repülőtéren és a belváros több pontján is átveheti bérautóját, úgy alakíthatja úti célját, ahogy Önnek a legkényelmesebb.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK THESSALONIKI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 100
  • Mentők: 166
  • Tűzoltóság: 199
  • Magyar Nagykövetség Görögországban: 25-29. Od. Karneadou, Kolonaki, Athens 10675, telefon: 00-30-210-72-56-800
  • Magyar Konzuli Hivatal Görögországban: 25-29. Od. Karneadou, Kolonaki, Athens 10675, telefon: 00-30-210-72-56-820
  • Thessaloniki Tiszteletbeli Konzulátus: Frangon Str., 3, Thessaloniki 546 26, telefon: 00-30-2310-555-049