AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS TÖRÖKORSZÁG: AJÁNLATKÉRÉS, ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, ONLINE FOGLALÁS

Törökország változatos kultúrájában a keleti és a nyugati tradíciók ötvöződnek, így látogatásunk során egy igen sokszínű országgal ismerkedhetünk meg. Az ókori római és görög, valamint török kultúrtörténeti látványosságok mellett természeti kincsekben is gyönyörködhetünk: hófödte hegycsúcsokban és kietlen tájakban a Taurus hegységben, buja, zöld erdőkben, és természetesen az Égei-tenger és a Fekete-tenger partján elterülő török riviérában. Ha Törökország egymástól távoli pontjain elhelyezkedő nevezetességekhez is szeretnénk eljutni, akkor érdemes bérautót kölcsönözni, ugyanis az ország vasúthálózata nem túl kiterjedt.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI TÖRÖKORSZÁGBAN

A törökországi autóbérlés feltételei közé tartozik többek között az is, hogy a bérautó vezetőjének legalább két éves jogosítvánnyal kell rendelkeznie, és be kell töltenie a 21. életévét. Emellett ki kell váltania a nemzetközi vezetői engedélyt is, továbbá hitelkártyára vagy dombornyomott bankkártyára is szükség lesz a török autókölcsönzés során. A nagyobb török városokban a forgalom is jelentősebb, ezért a fokozottabb veszély miatt vigyázzunk bérautónkra, és a kötelező felelősségbiztosítás mellett érdemes igénybe vennünk az önrészcsökkentő balesetbiztosítást is az autóbérlés során.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK TÖRÖKORSZÁGBAN

A nagyvárosokban, például Isztambulban sok gondot okoz a közlekedés, reggel és délután óriási forgalmi dugók alakulnak ki. Azonban bárhol is járunk Törökországban, a helyiek közlekedésére a szabálytalan előzgetések, az út közepén való megállások, a piroson való áthajtások jellemzőek. Ezen okok miatt sem árt a bérautó vezető ülésébe egy rutinosabb pilótát ültetni, ezzel is megelőzve az esetlegesen bekövetkező baleseteket. Továbbá autókölcsönzéskor mindig kössünk kiegészítő bérautó-biztosításokat. Törökországban a következő sebességkorlátozások vannak érvényben: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, az autópályán pedig 120 km/h. A helyiek nem igazán foglalkoznak a közlekedési szabályokkal, mi azért ügyeljünk ezek betartására!

LÁTNIVALÓK TÖRÖKORSZÁGBAN

Törökország fővárosában, Isztambulban a több ezer éves látnivalók, mint a mecsetek, a paloták és a szerájok mellett ott sorakoznak a fejlődő világváros új épületei, felhőkarcolói, üvegpalotái. A város Nagybazárában pedig némi kötelező alkudozással szert tehetünk jellegzetes török szuvenírekre. A városnézés után a távolabbi helyekhez, mint például a festői szépségű üdülőparadicsomok, Antalya és Alanya felkereséséhez ajánlott az autóbérlés. Utunk során ókori római és görög maradványokat és természeti kincseket is megtekinthetünk. A kirándulás után az egyik török gőzfürdőben pihenhetjük ki fáradalmainkat.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK TÖRÖKORSZÁGI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Mentők: 077
  • Rendőrség: 055
  • Tűzoltók: 000
  • Magyar Nagykövetség Törökországban: Macaristan Cumhuriyeti Büyükelciligi, Sancak Mahallesi, Layos Kosut Caddesi No.2., / Kahire Caddesi No. 30., 06550 Yildiz, Cankaya, Ankara, telefon: 00-90-312-442-2273
  • Magyar Konzuli Hivatal Törökországban: Macaristan Cumhuriyeti Büyükelciligi, Sancak Mahallesi, Layos Kosut Caddesi No.2., / Kahire Caddesi No. 30., 06650 Yildiz, Cankaya, Ankara, telefon: 00-90-312-442-2273