AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS TUNISZBAN

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI TUNISZBAN

Az autóbérlés feltételei közé tartozik, hogy a bérautó vezetőjének be kell tölteni a 21. életévét és minimum két éves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. A tuniszi autóbérlés másik feltétele a hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte. Az utak jó minőségűek Tunéziában, az ország közúti hálózatát folyamatosan fejlesztik. Érdemes azonban többféle kárra is kiterjedő biztosítást kötnünk, hiszen egy esetlegesen felmerülő kár esetén általában csak az önrészig kell felelősséget vállalnunk. Azonban ne felejtsük el, hogy ha a sivatagban szeretnénk közlekedni, akkor megfelelő bérautót, például terepjárót kell bérelnünk egy autókölcsönző társaságtól!

Tuniszi autóbérlés esetén nem kell kiváltanunk a nemzetközi vezetői engedélyt, a magyar jogosítványunk is érvényes Tunéziában.

LÁTNIVALÓK TUNISZBAN

Észak-Afrika legszebb üdülőparadicsomának fővárosában, Tunisban mindenből találunk egy kicsit: afrikai hangulatból, muszlim kultúrából és mediterrán világból. A sokszínű város központjának, Medinának a sikátorai és folyosó labirintusai között járva nyüzsgő bazárokban találhatjuk magunkat, ahol a kiválasztott portékákért kötelező az alkudozás. A nők nem hagyhatják ki Souk I Attarine-t, a parfümkészítők illatozó utcáját. A városban számos mecsetet, palotát, mauzóleumot, műemléket kereshetünk fel, de ne hagyjuk ki az impozáns épületű Bardo Múzeumot sem, ahol a világ legnagyobb mozaikgyűjteménye található, továbbá rengeteg ókori emlékkel találkozhatunk. Érdemes kikölcsönözni egy bérautót az egyik autókölcsönző társaságtól, és ellátogatni Karthágóba, megnézni a történelmi város romjait, majd utunkat folytatva felkeresni Sidi Bou Saidot, ahol páratlan szépségű fehér és kék színben pompázó épületek között sétálgathatunk! Innen akár egész Tunézia bejárására is indulhatunk a bérautónkkal!

Tuniszi autókölcsönzés során a repülőtéren és a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK TUNISZI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Rendőrség: 197
  • Mentők: 190
  • Tűzoltóság: 198
  • Magyar Nagykövetség / Magyar Konzuli Hivaltal Tunéziában: 12, rue Achtart, Nord-Hilton, 1082 Cite Mahrajene, Tunis, telefon: 00-216-71-780-544