AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS ZÁGRABBAN - ÁRAK, AKCIÓK

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI ZÁGRÁBBAN

Az autókölcsönzés feltételei közé tartozik, hogy a vezetőnek be kell tölteni a 21. életévét és legalább két éves érvényes jogosítvánnyal kell rendelkeznie. A horvátországi autókölcsönző cégek esetében a bérleti díj általában tartalmazza a kötelező biztosítás költségét, továbbá az autón van egy káreseti önrész is, amelynek összegéig a vezető felelős anyagilag a kárért. Az autókölcsönző társaságok kínálatából az utazásunkhoz ideális bérautót választhatunk, amelynek bérleti díját hitelkártyával vagy banki átutalással egyenlíthetjük ki.

Horvát autóbérlés esetén nincs szükségünk a nemzetközi vezetői engedély kiváltására, zágrábi autókölcsönzéskor is elegendő a Magyarországon kiadott jogosítványunk.

LÁTNIVALÓK ZÁGRÁBBAN

Horvátországban nyaralva nemcsak a tengerpart, hanem a horvát főváros is tartogat számunkra kellemes kikapcsolódási lehetőségeket. Zágráb kétarcú város, egyik részében nagy terekkel, széles sugárutakkal, szecessziós épületekkel, másik részében középkori hangulattal várja a turistákat. Sétákat tehetünk a város központi találkozóhelyén, a Jelasics téren, a mindig nyüzsgő Tkalciceva utcán, vagy a Maksimir angol stílusú parkban, amelyben a felfrissülésünket még idillibbé teszik az ott élő állatok, növények és tavak. Felkereshetjük a vallási élet fontosabb helyszíneit, a többször újjáépített Mária Mennybemenetele székesegyházat vagy a színes tetőcserepekkel fedett Szent Márk templomot. A múzeumkedvelők belépőt válthatnak a Zágráb történelmét felvonultató Városi Múzeumba, a több ezer darabos művészeti gyűjteménynek helyet adó Mimara Múzeumba vagy a technikai csodákat izgalmasan bemutató Technikai Múzeumba. Aki tovább akar gyönyörködni a városban, az mindössze 30,5 méteres szintkülönbséget áthidaló siklóval menjen fel a Lotrscak toronyba, és nézzen körül a magasból is! Ha délben érkezünk a toronyhoz, akkor még ágyútüzet is láthatunk, hallhatunk, ugyanis ezzel emlékeznek a város törökök felett aratott győzelmére. Zágráb megismerése után béreljünk autót és már utazhatunk is a tengerhez!

Zágrábi autókölcsönzés során a repülőtéren és a város számos pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKNAK ZÁGRÁBI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 92
  • Mentők: 94
  • Tűzoltóság: 93
  • Magyar Nagykövetség Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906
  • Magyar Konzuli Hivatal Horvátországban: 10 000 Zagreb, Pantovčak 255-257, telefon: 00-385-1-4890-906