AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

BALATONI AUTÓKÖLCSÖNZŐK: ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, AJÁNLATKÉRÉS, FOGLALÁS

Fővárosunk, Budapest mellett a Balaton a legnépszerűbb utazási célpont a nyaralók körében. A magyar tenger és környéke azonban nemcsak fürdőzési lehetőséggel várja a pihenni vágyókat, hanem számos látnivalót és színes programot is tartogat a kikapcsolódni vágyóknak. Télre ugyan elcsendesedik a Balaton környéke, de tavasztól késő őszig nem találunk lábat lógató, unatkozó turistákat. Ahhoz, hogy akár egy nap alatt körbejárjuk a magyar tengert és minden fontos településre eljussunk, béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI A BALATONNÁL

A balatoni autóbérlés feltételei közé tartozik az érvényes jogosítvány megléte, valamint a 18. életév betöltése. Az autókölcsönző társaságoknál kiválaszthatjuk a nyaralásunkhoz ideális bérautót – gazdaságos, kompakt, túra autó –, amelynek bérleti díját hitelkártyával vagy a dombornyomott bankkártyával egyenlíthetjük ki. Egy turistáktól hemzsegő helyen a lopások száma is megszaporodik, ezért az autóbérlés során a kötelező felelősségbiztosítás mellett célszerű lopáskár biztosítást is kötnünk.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK A BALATONNÁL

A Balatont legegyszerűbben a Budapesttől a horvát határig húzódó M7-es autópályán érhetjük el, de a nagyobb városokból, mint például Győrből a 82-es vagy Székesfehérvárról a 8-as számú főúton is könnyen eljuthatunk a Balatonhoz. Az autópályán 130 km/h, a főúton 110 km/h sebességgel közlekedhetünk, a Balaton körüli településeken kívül 90 km/h, a településeken belül pedig 50, illetve bizonyos esetekben 30-40 km/h a megengedett sebesség. A sebességkorlátok betartása mellett ne feledkezzünk meg szükség esetén az elakadást jelző háromszög, illetve a láthatósági mellény használatáról, a biztonsági öv bekötéséről, a zéró tolerancia betartásáról, valamint kihangosító vagy headset használatáról telefonálás közben. Ha kisgyermekünket is magunkkal visszük az útra, akkor extra felszerelésként gyerekülést is kérhetünk a bérautóba.

LÁTNIVALÓK A BALATONNÁL

Pattanjunk bérautóba, és kezdjük meg a Balaton körüli utunkat! Az északi part ugyan több várost és ezzel együtt több látnivalót is tartogat számunkra, de a déli part a sekélyebb vize miatt vonzóbb lehet a kisgyermekes családoknak, nem mellesleg a napfürdőzés közben szemet gyönyörködtető látvány tárul elénk a dimbes-dombos túlpartról. Balatonfüreden kellemes sétát tehetünk a Tagore-sétány árnyat adó platánfái alatt, miközben gyönyörködhetünk a tavon úszkáló hattyúkban és a lengedező vitorlásokban. A Jókai Mór Emlékházban bepillantást nyerhetünk az író munkásságába és társasági életébe, Blaha Lujza nyaralója körül a macskaköveken sétálgatva átérezhetjük a reformkori hangulatot, szomjunkat pedig a Kossuth Lajos savanyúvíz-forrásnál enyhíthetjük. Tihanyban – ha szerencsénk van, akkor – hallhatjuk a híres visszhangot, a bencés apátság lábánál pedig gyönyörű panoráma tárul elénk a magyar tengerről. Utunk következő állomása Keszthely lehet, ahol felkereshetjük az impozáns, barokk stílusú Festetics-kastélyt, de belépőt válhatunk a Balatoni Múzeumba, a finomságokat felvonultató Marcipán Múzeumba, a Népviseletes Babamúzeumba vagy a Panoptikumba. A déli partra komppal is átkelhetünk, majd utunkat folytatva betérhetünk Siófokra. Itt felkereshetjük az ásványmúzeumot vagy a hajóállomást, sétálhatunk egyet a város legpatinásabb parkjában, a Jókai-parkban. Sötétedés után a Krúdy sétányon is elindul az igazi siófoki, éjszakai élet. Éttermek, bárok, szórakozóhelyek várják a vendégeket. Akármerre is járunk a Balaton körül, sok strand vár minket, így körutunk során bármikor csobbanhatunk egyet a magyar tengerben!

Balatoni autókölcsönzés során számos városban és még a reptéren is van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK BALATONI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105