AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS BUDAPESTEN

Magyarország legkedveltebb úti célja a közel 2 millió lakossal büszkélkedő fővárosunk Budapest. Budapest szépsége állandó nyüzsgésében és felbecsülhetetlen kulturális jelentőségében rejlik. A Duna két partján lévő városrész (Buda, Pest) és Óbuda összeolvadásából 1873-ban létrejövő város remek úti cél a belföldön nyaralni vágyóknak és a külföldieknek egyaránt. A napközbeni városnézést és kirándulást követően romkocsmákkal, bárokkal és szórakozóhelyekkel teli pezsgő éjszakai élet várja a Budapestre látogatókat. Béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól és fedezzük fel a csodálatos magyar fővárost!

TALÁLJA MEG A LEGOLCSÓBB BÉRAUTÓ-AJÁNLATOT BUDAPESTEN MINDÖSSZE NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI BUDAPESTEN

Budapesti autóbérlés esetén a bérautó átvétele történhet a reptéren vagy akár a belvárosban is, így bárhonnan is érkezik a fővárosba, könnyedén bérautóhoz juthat. A bérautó bérleti díj általában tartalmazza az összes kötelező biztosítást, de érdemes odafigyelni a lopáskár elleni biztosításra is, mivel az európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is viszonylag gyakori a gépjárműlopás. Az autókölcsönző társaságok többféle bérautót is kínálnak számunkra, melyek bérleti díját hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával egyenlíthetjük ki.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK BUDAPESTEN

A budapesti közlekedésben érdemes odafigyelni a jobbkezes utcákra, melyekben könnyű balesetet szenvedni, illetve a sugarasan szerveződő úthálózatra, mely egy ismeretlen számára kezdetben tájékozódási gondokat okozhat. A kötelező sebességkorlátozás Magyarországon a következőképpen alakul: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóutakon pedig 110 km/h. A hazánk területén található autópályák használata minden szezonban díjköteles, az érvényben levő sebességkorlátozás pedig esetükben a 130 km/h. Az ország területén a biztonsági öv használata minden utasnak kötelező, melynek megszegése súlyos bírságokkal jár, emellett tilos vezetés közben a mobiltelefon használata, kivétel kihangosító vagy headset segítségével. Az ittas vezetés esetében zéró tolerancia van érvényben, azaz bármekkora mértékű véralkoholszint kimutatása rendőrségi eljárást von maga után.

LÁTNIVALÓK BUDAPESTEN

1987 óta az UNESCO által összeállított Világörökségi listán szerepel Budapest Duna-parti látképe és a budai Várnegyed is, mely a város egyik legszebb, legromantikusabb része. A Világörökség részét képezi a Szabadság- és a Margit híd által közrefogott budai és pesti Duna-part, valamint a Műszaki Egyetem néhány épülete és a Lánchíd által közrefogott terület, a Gellért fürdő, a Gellérthegy a Szabadság-szoborral és a Citadellával, a budai hegyen álló Vár épületei a királyi palotával, a Víziváros barokk templomai és török kori fürdői. Mindenképpen érdemes megnézni a százéves Parlamentet, mely Steindl Imre neogótikus terve alapján készült. A Hősök tere és környéke, valamint az Andrássy út a Milleniumi Földalatti vasúttal 2002-ben vált a világörökség részévé, és ha már ott járunk mindenképpen érdemes megpihenni a Városligetben, mely a világ első nyilvános, mindenki számára nyitott parkja. A közelében található a Fővárosi Állat- és Növénykert, továbbá a Fővárosi Nagycirkusz is. Egy budapesti kirándulás alkalmával a múzeumkedvelők sem fognak szomorkodni, hiszen a Szépművészeti Múzeumtól kezdve, a Nemzeti Múzeumon és Néprajzi Múzeumon át, egészen a Terror Házáig válthatunk belépőt ezekbe a múzeumokba.

Budapesti autókölcsönzés során a repülőtéren és a város néhány pontján van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK BUDAPESTI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105
  • Budapest körzetszáma: 06 1