AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

Autókölcsönzés Gyöngyösön

Gyöngyös a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa”, ami nem is csoda, hiszen fekvését tekintve a Mátránál helyezkedik el, így ennek déli lejtői ideális körülményeket hoztak létre a borvidék kialakulásához. A település ma is jelentős gótikus és barokk műemlékeknek ad otthont, továbbá a mátrai táj és levegő teszi remek üdülőhellyé.

TALÁLJA MEG A LEGOLCSÓBB AUTÓKÖLCSÖNZÉS AJÁNLATOT GYÖNGYÖSÖN MINDÖSSZE NÉHÁNY KATTINTÁSSAL!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI GYÖNGYÖSÖN

Gyöngyösön csakúgy, mint Magyarország egész területén az autóbérlés az érvényes jogosítvány meglétéhez kötött, illetve a 18. életév betöltéséhez. A bérleti díj és letét kifizetése sok autókölcsönző esetében csak névre szóló hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával lehetséges. Ennek összege többnyire fedezi a kötelező biztosítást, de érdemes további biztosításokat is kötni.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK GYÖNGYÖSÖN

Gyöngyösre a legegyszerűbben az M3-as autópályán lehet eljutni Budapestről. Ennek használata díjköteles, mint minden autópálya hazánkban, beleértve az M0-ást is. A használati díj elmulasztása bírság megfizetését vonja maga után bérautó használatakor is. Az érvényben lévő sebességkorlátozások a következőképpen alakulnak: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóutakon 110 km/h, illetve autópályákon 130 km/h. Ezeket a korlátokat autókölcsönzés során is érdemes betartani, mivel gyakori a sebességmérő kamera, ami szintén nem várt bírságot varrhat a nyakába. Kötelező a biztonsági öv használata bérelt autó esetében is, melyet gyakran ellenőriznek, és elhagyása életveszélyes is lehet. Hazánkban a kétkezi telefonhasználat tilos, azonban kihangosítással vagy headsettel könnyedén elintézheti fontosabb ügyeit vezetés közben is. Magyarország egész területén zéró tolerancia van hatályban, tehát a kimutatható véralkoholszint komoly bírságot és rendőrségi eljárást von maga után, így akkor se fogyasszon alkoholt, ha bérautót vezet.

LÁTNIVALÓK GYÖNGYÖSÖN

Gyöngyösön számos templom és múzeum található, amiket érdemes megtekinteni, de ezenfelül uszoda és termálstrand, zsinagóga és zeneiskola is várja az érdeklődőket. Az utcákat, tereket szobrok színesítik, de ha családos programról van szó, érdemes a Kisállatkertbe is ellátogatni. Mivel egy jelentős borvárosról van szó, gyakorta rendeznek különböző borfesztiválokat, de Kutatók és Múzeumok éjszakája, továbbá Szüreti futónapok és Bányásznapok is színesítik Gyöngyös közösségi életét.

FONTOS INFORMÁCIÓK GYÖNGYÖSI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105