AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS KECSKEMÉT: ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, AJÁNLATKÉRÉS, ONLINE FOGLALÁS

A „hírős városként” is ismert Kecskemétre sok látogató érkezik évente. A város főterén rendezvények, vásárok fogadják a helybelieket és a turistákat, a belváros impozáns épületekkel, valamint gazdag gyűjteményű múzeumokkal és kiállításokkal várja az érdeklődőket. A kultúrakedvelők mellett a természetbarátok is remek programokat találhatnak maguknak a Duna-Tisza közi városban és környékén. Ha mi is a barackpálinkáról, a színes szecessziós épületekről és a „Kodály-módszerről” ismert kunsági városba látogatnánk, akkor béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól, amivel könnyen bejárhatjuk ezt az alföldi várost és a környező vidéket!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI KECSKEMÉTEN

A kecskeméti autóbérlés egyik feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 18. életévét. Az autókölcsönzés másik feltétele a hitelkártya vagy a dombornyomott bankkártya megléte, hiszen csak ezekkel tudjuk kiegyenlíteni a bérautó bérleti díját, amely tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás összegét, de érdemes többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk. Ha esetleg kisgyerekkel utaznánk az alföldi városba, akkor extra felszerelésként gyermekülést is bérelhetünk az autókölcsönző társaságtól.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK KECSKEMÉTEN

Kecskemét az ország bármely pontjáról könnyen elérhető. Ha Budapestről indulunk, akkor az M5-ös autópályán keresztül, mindössze 45 perc alatt érhetjük el a várost. Az autópályán pályamatrica megvásárlásával közlekedhetünk, a megengedett sebesség 130 km/h. Ha főúton megyünk Kecskemétre, akkor azon 110 km/h a kötelező sebességkorlátozás, a városon kívül 90 km/h, a városban 50 km/h sebességgel közlekedhetünk. Emellett további szabályokat is be kell tartanunk: szükség esetén elakadást jelző háromszög és láthatósági mellény használata, biztonsági öv bekötése utazás közben, zéró tolerancia betartása, kihangosító vagy headset használata telefonálás közben.

LÁTNIVALÓK KECSKEMÉTEN

Kecskemét méltán híres szecessziós épületeiről, ezért talán érdemes ezek megtekintésével kezdenünk a városnézést. A színes virágdíszekkel ékesített Cifrapalota a magyar szecessziós építészet kiemelkedő alkotása, de ugyanilyen szemet gyönyörködtető remekmű a mázas cseréptetejű Városháza is. A homlokzatáról hallható óránkénti harangjátékot a város híres szülötte, Kodály Zoltán komponálta. Az életútját bemutató kiállítást az egykori ferences kolostor átalakított épületében, a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetben tekinthetjük meg. A kultúra iránt érdeklődők belépőt válthatnak például a Cifrapalotában található, híres magyar festők – úgy mint Munkácsy, Rippl-Rónai – műveit felsorakoztató Kecskeméti Képtárba vagy a Népi Iparművészeti Gyűjteménybe. Felkereshetik a magyar drámairodalom egyik legkiemelkedőbb alakjának, Katona Józsefnek a szülőházát és a hozzá kapcsolódó múzeumot, de akár egy színdarabot is megnézhetnek a Katona József Színházban. A természetbarátok látogatást tehetnek a kecskeméti arborétumba és az állatkertbe, valamint bejárhatják a Kunsági Nemzeti Parkot. A könnyedebb kikapcsolódásra vágyók csobbanhatnak egyet a Kecskeméti Élményfürdő egyik medencéjében vagy beülhetnek egy italra az egyik hangulatos belvárosi kávézóba. Aki pedig éppen akkor jár Kecskeméten, amikor zajlik a kétnapos Nemzetközi Repülőnap, annak felejthetetlen élményekben lesz része!

Kecskeméti autókölcsönzés során a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK KECSKEMÉTI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105
  • Kecskemét körzetszáma: 06 76