AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

Autókölcsönzés Miskolcon

A Magyarország negyedik legnépesebb városaként számon tartott Miskolc az ország északkeleti felében helyezkedik el. Ha már hazánk ezen térségébe tervezünk kirándulást, akkor semmiképpen se hagyjuk ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyét, mely bőven kínál számunkra kulturális és természeti látnivalókat egyaránt. A városban lévő nevezetességek mellett érdemes autót kölcsönözni és ellátogatni a miskolctapolcai Barlangfürdőbe, mely egész évben várja a fürdőzni és pihenni vágyókat. Ha már a környéken járunk, bérautónk segítségével könnyedén eljuthatunk a Bükki Nemzeti Parkba és a Bükk hegység eldugottabb településeire is.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI MISKOLCON

Az autókölcsönzés feltétele az érvényes jogosítvány megléte és a 18. életév betöltése. A lefoglalt bérautó bérleti díja nagyrészt tartalmazza az összes kötelező biztosítást. Amennyiben Miskolcon bérelünk autót, akkor se hagyjuk otthon saját névre szóló hitelkártyánkat vagy dombornyomott bankkártyánkat, mivel ezek valamelyike elengedhetetlen a bérautó átvételéhez.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK MISKOLCON

Miskolci autókölcsönzéskor is ügyeljünk a Magyarországon érvényes sebességkorlátozásra, mivel lakott területen itt is csak 50 km/h-val hajthatunk, lakott területen kívül pedig 90 km/h a megengedett sebesség, míg autóutakon akár 110 km/h-val is mehetünk. Csakúgy, mint a többi magyarországi autópálya, a Budapestről Miskolc felé tartó M3-as sztráda használata is minden szezonban díjköteles, az érvényben levő sebességkorlátozás pedig itt is 130 km/h. Ezt érdemes betartani, mivel az autópálya-matrica meglétét figyelő kamerák mellett gyakori a sebességmérő traffipax is. Az ország területén a biztonsági öv használata minden utasnak kötelező, melynek megszegése súlyos bírságokkal jár, emellett tilos vezetés közben a mobiltelefon használata, kivétel kihangosító vagy headset segítségével. Az ittas vezetés esetében zéró tolerancia van érvényben, azaz bármekkora mértékű véralkoholszint kimutatása rendőrségi eljárást von maga után.

LÁTNIVALÓK MISKOLCON

A történelem szerelmesei rendkívül fogják élvezni a Diósgyőri várban lévő kirándulást és a belvárosi sétát a Városháztéren és az Erzsébet fürdőnek otthont adó Erzsébet-téren. Ha már Miskolcon járunk érdemes megnézni az Avasi templomot és az ugyanitt álló tévétornyot. Az egykor körülkerített mezőváros határait árok- és sáncrendszer óvta, ezeket jól őrzött városkapuk törték meg. A hajdani védőrendszer emlékét a mai napig fennmaradt kapu elnevezésű utcák őrzik: a Győri kapu, Szentpéteri kapu, Csabai kapu és Zsolcai kapu és ezek ma is a fő közlekedési útvonalak elnevezései. Miskolcot érdemes olyankor célba venni, amikor valamilyen kulturális, zenei vagy gasztronómiai fesztivál várja a környék látogatóit, mint például a kocsonyafesztivál és a Hegyalja fesztivál.

Miskolci autókölcsönzés során a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK MISKOLCI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105
  • Miskolc körzetszáma: 06 46