AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS PAKSON

Paks fontos szerepet töltött be már az őskorban is, jelentőségéből azonban nem vesztett napjainkig sem. Főként Duna menti hadi útja tette jelentőssé, de ma már Magyarország egyetlen energiahálózatra kapcsolt atomerőművével büszkélkedhet. Mindemellett Paks, nem túl nagy mérete ellenére, rengeteg rendezvénynek ad otthont évente, ami látogatók sokaságát vonzza.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI PAKSON

Paksi autókölcsönzéskor elengedhetetlen, hogy a bérlő 18. életévét betöltse, és rendelkezzen érvényes jogosítvánnyal. A bérleti és a letéti díjat legtöbbször csak hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával lehet megfizetni, ennek összege tartalmazza a kötelező biztosítást is. Érdemes azonban további biztosításokat is megfontolnia autókölcsönzéskor, ugyanis ez nem várt kiadásoktól óvhatja meg.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK PAKSON

Paksra a Budapestről Pécs felé tartó 6-os úton juthat le legkönnyebben. Ennek az útnak a minősége kifejezetten jó, mindemellett ingyenes is. Ha azonban az M1/M7-ről közelíti meg a 6-os utat bérautójával, az autópálya-használat díját is köteles megfizetni, különben bírsággal sújthatják. A sebességkorlátozások a következőképpen alakulnak a Paks felé vezető utakon: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóutakon 110 km/h, illetve autópályákon 130 km/h. Ezeket a korlátozásokat érdemes autóbérlés során is betartani, ugyanis az átlépett sebességhatár miatti bírságot abban az esetben is a sofőrnek kell kifizetnie, ha az autó kölcsönzött. Továbbá a bérautóban is kötelező a biztonsági öv használata, minek elmulasztása életveszélyes és büntetendő. Magyarország egész területén zéró tolerancia van érvényben, a kimutatható véralkoholszint rendőrségi eljárást von maga után, erre autóbérléskor is figyeljen oda.

LÁTNIVALÓK PAKSON

Pakson számos templommal, híres szoborral és érdekességgel találkozhat az ember. A városban található egy Vasúti Múzeum és az egyetlen Magyarországon lévő Atomerőmű Látogató központja is. Továbbá képtárral, halászcsárdákkal, bazársokkal és Duna-parti sétánnyal várja Paks az érdeklődőket. Programjait tekintve tavasz elején rendezik meg a Paksi Harmonika Fesztivált, Pünkösdkört, a Német nemzetiségi napokat – Pünkösdi fesztivált, majd augusztus 20-án Duna-parti Családi Napokat, melyeket szeptemberben Szüreti felvonulás és mulatság követ.

FONTOS INFORMÁCIÓK PAKSI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105