AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS PÉCS: AJÁNLATKÉRÉS, ÁRÖSSZEHASONLÍTÁS, ONLINE FOGLALÁS

A 2010-es évben Európa Kulturális Fővárosává választott Pécs, méltán viselte megán ezt a címet, hiszen kifogyhatatlan számú nevezetességgel és programmal szolgál a városba érkezőknek. Magyarország ötödik legnagyobb városában található például a Csontváry, a Vasarely vagy éppen a Zsolnay Múzeum, illetve számos török korabeli emlék, mint például Gázi Kászim pasa vagy Jakováli Hasszán pasa dzsámija. Természetesen a török idők fürdőkultúrája sem tűnt el nyom nélkül Pécsről, így annak, aki Baranya megye székhelyén kirándul, mindenképpen érdemes eltöltenie pár órát a Hullámfürdőben is. A hangulatos városi séták mellett a Mecsek remek kirándulólehetőséget biztosít a turistáknak, viszont a legszebb helyek sokszor gyalogszerrel nehezen megközelíthetők, ezért érdemes autót bérelni, és az út egy részét azzal megtenni!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI PÉCSEN

Az autókölcsönzés során érdemes többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítást kötnünk, illetve ha téli túrára indulnánk a bérautónkkal, akkor extra felszerelésként hóláncot is igényelni. Továbbá ne felejtsük otthon saját névre szóló hitelkártyánkat vagy dombornyomott bankkártyánkat és érvényes vezetői engedélyünket sem, mivel ezek elengedhetetlenek a bérautó átvételéhez.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK PÉCSEN

Pécs tele van sétálóutcákkal, melyekbe tilos autóval behajtani, így érdemes jó előre kigondolni, hogy milyen útvonalon megyünk a kitűzött cél felé. Emellett megéri odafigyelni a kötelező sebességkorlátozásra is, mely hasonlóan alakul, mint Magyarország többi részén: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóutakon pedig 110 km/h. Pécset bérautóval legkönnyebben az M6-os autópályán közelíthetjük meg, melyen a maximum sebességhatár 130 km/h csakúgy, mint a többi sztrádán, ráadásul ezen autópálya használata is egész évben díjköteles. Az ország területén a biztonsági öv használata minden utasnak kötelező, melynek megszegése súlyos bírságokkal jár, emellett tilos vezetés közben a mobiltelefon használata, kivétel kihangosító vagy headset segítségével. Az ittas vezetés esetében zéró tolerancia van érvényben, azaz bármekkora mértékű véralkoholszint kimutatása rendőrségi eljárást von maga után.

LÁTNIVALÓK PÉCSEN

Pécs igazi kulturális, történelmi és művészeti kincsesbánya. A Dóm téren található Székesegyház mellett mindenképpen érdemes megnézni a Dzsámit, a Barbakánt, és ha már ott vagyunk érdemes útba ejteni az ókeresztény sírkamrákat, illetve a Minaretet is. Amennyiben kedvesünkkel sétálunk Pécs utcáin, vigyünk egy lakatot a Széchenyi téri Dzsámi és Székesegyház között található Szerelmesek lakatjai falra, ahova előttünk már több száz pár tűzte ki szerelme zálogát. Pécs a Zsolnay porcelán fellegvára, meglátogatható többek között a Zsolnay-mauzóleum, a Zsolnay-kút és a Zsolnay Kerámia Múzeum is. A múzeumok szerelmesei mindenképpen váltsanak jegyet a Csontváry, a Vasarely és a Néprajzi Múzeumba, illetve a Magyar Modern Képtárba és a Természettudományi Múzeumba. Az aktív kikapcsolódásra vágyók a Mecsextrém Park mellett kipróbálhatják a Hullámfürdőt, és eltölthetnek egy kellemes napot az Állatkert és akvárium-terráriumban, illetve a Pintér-kert Arborétumban és a Planetáriumban is. A fiatalokat pezsgő éjszakai élet várja Pécsen, köztük a Pécsi Est Café, a Soho és a Pollack B-klub.

Pécsi autókölcsönzés során a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK PÉCSI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105
  • Pécs körzetszáma: 06 52