AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS SZEGED

A szecessziós emlékekben és eklektikus palotákban bővelkedő város évről évre méltán ad otthont hazánk egyik legszínesebb kulturális programjának, a Szegedi Szabadtéri Játékoknak. Juhász Gyula szülővárosa ma is felejthetetlen élményt nyújt az odalátogatóknak. A Tisza egész évben várja a kirándulni vágyókat, legyen szó akár horgászatról vagy strandolásról. A vizek szerelmesei télen a szegedi gyógyfürdőkben pihenhetik ki fáradalmaikat, míg nyáron a csúszdapark jelent kihagyhatatlan élményt. Egy igazán jó halászléért viszont érdemes inkább bérautóba ülni, és egy közeli kis Csongrád megyei falucskában megízlelni a helyi specialitást!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SZEGEDEN

Az autóbérlés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 18. életévét és érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. A bérautó bérleti díját hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával egyenlíthetjük ki. Az autókölcsönzés során többféle bérautó és többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítás közül is választhatunk.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK SZEGEDEN

Szegedi autókölcsönzéskor is figyeljünk oda a Magyarországon érvényes sebességkorlátozásra, amely a következőképpen alakul: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóutakon pedig 110 km/h. Csakúgy, mint a többi hazánk területén található autópálya, a Budapestről Szeged felé menő M43-as autópálya használata is minden szezonban díjköteles, az érvényben levő sebességkorlátozás pedig 130 km/h. Az ország területén a biztonsági öv használata minden utasnak kötelező, melynek megszegése súlyos bírságokkal jár, emellett tilos vezetés közben a mobiltelefon használata, kivétel kihangosító vagy headset segítségével. Az ittas vezetés esetében zéró tolerancia van érvényben, azaz bármekkora mértékű véralkoholszint kimutatása rendőrségi eljárást von maga után.

LÁTNIVALÓK SZEGEDEN

Ha már Szegeden járunk mindenképpen érdemes megnézni a Szegedi Szabadtéri Játékoknak is otthont adó Dóm téren található Szegedi Dómot. Az Új Zsinagóga és a Városháza megtekintése mellette a Gróf Palotát és a REÖK-Palotát se hagyjuk ki a városnézésből. A szegedi múzeumok sora talán a Móra Ferenc Emlékmúzeummal kezdődik, de semmiképpen se feledkezzünk el a Pick szalámi és szegedi paprika múzeumról sem, illetve a Fekete házról sem, ahol iparművészeti és irodalomtörténeti kiállítások sora várja a látogatókat. Ha egy kis friss levegőre vagyunk, tegyünk egy kört a Szegedi Tudomány Egyetem Füvészkertjében vagy a Szegedi Vadasparkban.

Szegedi autókölcsönzés során a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK SZEGEDI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

Általános segélyhívószám: 112 Rendőrség: 107 Mentők: 104 Tűzoltóság: 105 Szeged körzetszáma: 06 62