AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS SZÉKESFEHÉRVÁRON

A királyok városaként is ismert Székesfehérvár a közép-dunántúli régió gazdasági központja, a Dunántúl közúti-vasúti közlekedésének csomópontja, Fejér megye székhelye. Alba Regia (Székesfehérvár latin elnevezése) dicső történelmi múltjából számos középkori maradványt, emléket sikerült a felszínre hozni. Ezek restaurált állapotban megtekinthetőek a székesegyház mellett található Romkertben, ahol királyaink koronázási és temetkezési helyének, a Szent István által alapított bazilikának a romjaival és Árpád-kori síremlékekkel is találkozhatunk. Ebből a korból a gótikus Szent Anna kápolna maradt meg változatlanul. Aki a középkori kalandozások helyett inkább a természetbe vágyik, annak célszerű autót bérelnie, ugyanis Székesfehérvár vonzáskörzetében számos kirándulóhely van. Ellátogathatunk az öreghegyi bányatóhoz, a palotavárosi horgásztavakhoz, felkereshetjük a neoreneszánsz Kégl-kastélyt vagy a közkedvelt pihenőhelyet, a sóstói tanösvényt.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SZÉKESFEHÉRVÁRON

Az autóbérlés egyik feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 18. életévét, a másik feltétele, hogy érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. A bérautó bérleti díját hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával egyenlíthetjük ki, amely általában tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítás költségét, de egyéb, többféle kárra is kiterjedő bérautó-biztosítást is köthetünk, amelyekkel jelentős kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat egy esetleges baleset vagy lopáskár esetén.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK SZÉKESFEHÉRVÁRON

A királyok városát egy autópálya és több fontos főút is érinti: Budapest, illetve a Balaton irányába az M7-es autópálya és a 7-es számú főút, a 8-as számú főút Veszprém, Körmenden át Graz irányába, a 81-es számú főút Győr felé, a 62-es számú főút Dunaújváros felé és a 63-as számú főút pedig Szekszárd irányába. Ezeken az utakon a következőképpen alakul a kötelező sebességkorlátozás: az autóutakon 110 km/h, az autópályán 130 km/h, a lakott területen kívül 90 km/h, a városon belül pedig 50 km/h sebességgel haladhatunk. Az ország területén a biztonsági öv használata minden utasnak kötelező, melynek megszegése súlyos bírságokkal jár, emellett tilos vezetés közben a mobiltelefon használata, kivétel kihangosító vagy headset segítségével.

LÁTNIVALÓK SZÉKESFEHÉRVÁRON

Székesfehérvár belvárosa is tartogat számunkra látnivalókat. A sétálóutcákat bejárva megpillanthatjuk a három kőoroszlán által tartott Országalmát a Városháza előtt, szomjunkat olthatjuk a Koronás-kútnál, szerencsében reménykedve megfoghatjuk Kati néni, a fertályos asszony már megkopott bronzból készült orrát. A Rózsaligetben megkóstolhatjuk a Csitáry-kútból a savanyúvizet, órajátékot hallgathatunk, de láthatunk igazi virágórát is, és ellátogathatunk a különleges építésű Bory-várhoz. A múzeumkedvelők felkereshetik a Fekete Sas Patikamúzeumot, ahol eredeti formájában mutatják be a XVIII. századi patika bútorait, edényeit és felszereléseit, a gyerekek számára pedig igazi élményt jelenthet a Babaház és a Tűzoltómúzeum. Akik a vallási élet helyszínei iránt érdeklődnek, azok számára nyitva áll a püspöki székesegyház és a püspöki palota, a ferencesek és a ciszterciek temploma, valamint az Egyházmegyei Múzeum. Székesfehérvár egész évben várja vendégeit a különböző rendezvényekre is. Télen a Karácsonyi Sokadalomra, tavasszal a Királyi Borlakomára és a Kortárs Művészeti Fesztiválra, nyáron a Királyi Napokra és a Fehérvári Zenei Napokra, ősszel pedig a Fehérvári Vigasságokra, köztük a híres Lecsófesztiválra.

Székesfehérvári autókölcsönzés során a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK SZÉKESFEHÉRVÁRI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105
  • Székesfehérvár körzetszáma: 06 22