AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS SZOMBATHELYEN

A „nyugat királynője” Szombathely, Magyarország egyik legidősebb városa, területe már az ősidők óta lakott. A súlyos pusztítások ellenére a városban folyamatosan éltek, városfalait helyreállították, sok helyen található történelmi épület. Kedvező földrajzi fekvése, számos látnivalója, illetve szervezett programjai turisták sokaságát vonzza évente.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI SZOMBATHELYEN

Szombathelyen az autóbérlés feltétele az érvényes jogosítvány birtoklása és a 18. életév betöltése. A bérleti díjat kifizetni érvényes hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával lehetséges, ennek összege tartalmazza a kötelező felelősségbiztosítást. Továbbá lehetőség van egyéb biztosításokat kötni, illetve extra felszereléséket bérelni.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK SZOMBATHELYEN

Szombathely legegyszerűbben az M1-es autópályán közelíthető meg Budapestről, de lehetőség van a M7-es mentén is lejutni, azonban mindkét útvonalon útdíjat kell fizetni. Ezt ki lehet küszöbölni, bár a menetidő jóval hosszabbá nyúlik ezáltal, így érdemes az autópályát választani. Matricát vásárolhat a benzinkutakon, illetve akár SMS-ben is, azonban ha ez elmarad, az bírságot eredményez. Az érvényben lévő sebességkorlátozások hazánk egész területén a következők: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóutakon 110 km/h, illetve autópályákon 130 km/h. Ezeket a korlátozásokat érdemes bérautójában is betartani, ellenkező esetben szintén pénzbüntetésre számíthat. Kölcsönzött kocsiban is kötelező a biztonsági öv használata, egyrészt életveszélyes nélküle utazni, másrészt büntetendő és fokozottan ellenőrzött. Továbbá tilos a kétkezi telefonhasználat, azonban fontosabb ügyeit elintézheti kihangosítással vagy headset használatával. Szombathelyen csakúgy, mint hazánk egész területén, zéró tolerancia van hatályban, így az ittas vezetés szigorúan büntetendő, és rendőrségi eljárást von maga után.

LÁTNIVALÓK SZOMBATHELYEN

Szombathelyen rengeteg látnivaló van, azok is meglelhetik programjukat, akik csak a város egy részén maradnának, de érdemes meglátogatni a további nevezetességeket is, amik egy kicsit több túrát igényelnek. A Savaria Múzeum 1908-ban nyílt, amely múzeum és könyvtár egyben. Itt mintegy félmillió régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi műtárgyat őriznek. A Csónakázó tó köves úton körbejárható és csodálatos látvány, továbbá Szombathelyen található egy Történelmi Park is, ami izgalmas bemutatókkal várja a családokat. A Barokk Főtér a város központja kulturális és társasági szempontból is. Szobrok, barokk és eklektikus korok lakóházai, fogadók sokaságával találkozhat itt az érdeklődő. További történelmi épületek, múzeumok, Romkert tarkítja a város kulturális életét, így érdemes rászánnia az időt, és bérautójával körbe járni az egészet.

FONTOS INFORMÁCIÓK SZOMBATHELYI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105