AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS TATABÁNYÁN

A város fölé magasodó turul madárról ismert Tatabánya iparváros jellegéből adódóan ugyan kevés történelmi emlékkel és múzeummal szolgál a látogatók számára, azonban más látnivalókkal és programokkal kompenzálja a városba érkező turistákat. A természetbarátok például remek kirándulásokat tehetnek a város környékén, a gyermekes családok az élményfürdőben csobbanhatnak egyet, a bányák világa iránt érdeklődők a Bányaskanzenben nyerhetnek betekintést az egykori bányászok mindennapjaiba. Mind a város, mind a környék bejárásához béreljünk autót egy autókölcsönző társaságtól!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI TATABÁNYÁN

A tatabányai autóbérlés során bérautónkat általában korlátlan kilométer használattal vehetjük bérbe, amelynek bérleti díját hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával egyenlíthetjük ki. Az autókölcsönző társaságtól extra felszerelésként akár navigációs rendszert vagy gyermekülést is igényelhetünk. Továbbá az autóbérlés során a kötelező felelősségbiztosítás mellett nem árt például lopáskár biztosítást is kötnünk, így kellemetlen kiadásoktól kímélhetjük meg magunkat egy esetleges lopás esetén.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK TATABÁNYÁN

Tatabányát az M1-es, a Budapestet Béccsel összekötő autópálya érinti, de más autóutakról is könnyen megközelíthetjük a várost. Ezeken az utakon a következőképpen alakul a sebességkorlátozás: az autópályán 130 km/h, a főutakon 110 km/h sebességgel közlekedhetünk, a városon kívül 90 km/h, a városon belül pedig 50 km/h a megengedett sebesség. A biztonsági öv vagy éppen telefonálás közben a headset használata bérelt autóval való közlekedés során is kötelező. Figyeljünk oda ezeknek a szabályoknak a betartására, mert súlyos büntetéseket róhatnak ki ránk a rend őrei!

LÁTNIVALÓK TATABÁNYÁN

Tatabánya belvárosában járva szemügyre vehetjük az egykori bányásztisztek kaszinóját, a magyaros tulipános motívumokkal díszített szecessziós épületet, a Tulipános Házat. A Bányaskanzenben a kőbányászok hétköznapjaiba nyerhetünk bepillantást korhűen berendezett bányászlakások és irodák, valamint szabadtéri gépbemutatók segítségével. A sok nézelődés fáradalmait a helyi élményfürdőben vagy a városi rendezvényeknek is helyet adó Millenniumi Közparkban és a békésen hullámzó Csónakázó-tó környékén pihenhetjük ki. A kirándulás szerelmesei megmászhatják a Kő-hegyet, melynek tetején, a Turul madár tövében csodálatos panoráma tárul eléjük. Ha pedig végigsétálnak a Turul emlékművet és a Szelim-barlangot összekötő egy kilométeres tanösvényen, akkor a Vértes és Gerecse természet- és geológiai földrajzával ismerkedhetnek meg. Akik pedig arra kíváncsiak, hogy hol leltek rá Samura, az előemberre, béreljenek autót, és látogassanak el a közelben fekvő Vértesszőlősre!

Tatabányai autókölcsönzés során a belvárosban van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK TATABÁNYAI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105
  • Tatabánya körzetszáma: 06 34