AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓKÖLCSÖNZÉS VÁC

Vác közel 1000 éves történelmi múltnak örvend. Földrajzi fekvését tekintve a Dunakanyarban terül el, a Naszály lábánál. A Budapesttől könnyen megközelíthető város, számos látványosságnak ad otthont. A belváros sétálóutcája gyönyörű, és éttermek sokaságát vonultatja fel. Továbbá érdemes a Duna-parton is egy sétát tenni, mert csodálatos látványt nyújt.

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI VÁCON

Az autóbérlés Vácon, mint hazánk egész területén a 18. életév betöltése után lehetséges. A bérlőnek rendelkeznie kell érvényes jogosítvánnyal, névre szóló hitelkártyával vagy dombornyomott bankkártyával, mert a bérleti díj és a kaució letétele készpénzben nem lehetséges sok helyen. A bérleti díj nagyrészt tartalmazza a kötelező biztosításokat, de nem árt egyéb autóbérlési biztosításokat is kötni.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK VÁCON

Vác könnyedén megközelíthető Budapestről, autóval, vonattal, de még biciklivel is. Kocsival az M2-es autópályán és a 2-es főúton kell haladnunk. Autóbérlés esetén is köteles az autópálya útdíját kifizetni, ellenkező esetben bírság fizetésével számolhat. A sebességkorlátozások hazánk egész területén a következők: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90 km/h, autóutakon 110 km/h, illetve autópályákon 130 km/h. Ezek betartása ajánlott, mert gyakori a sebességmérő kamerák használata a Vác felé vezető útszakaszokon. Ezenkívül a bérautóban is kötelező a biztonsági öv használata. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, így a kimutatható véralkoholszint rendőrségi eljárást von maga után.

LÁTNIVALÓK VÁCON

Vác színesebbnél színesebb programokkal várja az érdeklődőket korosztálytól függetlenül. Többek között évente megrendezésre kerül a Tavaszi-, Lecsó- és Európa-fesztivál, ezenfelül Szüreti Felvonulások, Forraltbor-főző versenyek és Színházi találkozók tarkítják a hónapokat. Továbbá itt található Magyarország egyetlen Diadalíve és a Barokk híd, ami ma is járható. Templomai, kápolnái, középkori vára és a Főtere teszi még látványosabbá Vácot, így ha úgy dönt, hogy meglátogatja, legegyszerűbb, ha autót bérel, és nemcsak Vácot, de a Dunakanyar többi szépségét is felfedezi.

FONTOS INFORMÁCIÓK VÁCI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  1. Általános segélyhívószám: 112
  2. Rendőrség: 107
  3. Mentők: 104
  4. Tűzoltóság: 105