AUTÓBÉRLÉS: 900 AUTÓKÖLCSÖNZŐ, 60 000 BÉRLÉSI HELYSZÍN.

AUTÓBÉRLÉS ZALAEGERSZEG

Hazánk egyik legzöldebb, legvirágosabb városa, Zalaegerszeg számos látnivalóval és kirándulási lehetőséggel várja a turistákat. A Zalai-dombság északi részén fekvő megyeszékhelyen a népi kultúra iránt érdeklődők, a természetbarátok és a könnyedebb kikapcsolódásra vágyók is egyaránt találhatnak maguknak színes programokat. Egerszeg környéke is számos látnivalót tartogat számunkra, ezek felfedezéséhez béreljünk autót!

AZ AUTÓBÉRLÉS FELTÉTELEI ZALAEGERSZEGEN

A zalaegerszegi autóbérlés feltétele, hogy a bérautó vezetője betöltse a 18. életévét és érvényes jogosítvánnyal rendelkezzen. Az autókölcsönző társaságok csak hitelkártya vagy dombornyomott bankkártya fejében tudják rendelkezésünkre bocsátani az előre lefoglalt bérautót. Elővigyázatosságból pedig nem árt a kötelező bérautó-biztosításon túl például lopáskár biztosítást vagy önrészcsökkentő balesetbiztosítást kötnünk. Így jelentős károktól kímélhetjük meg magunkat egy esetlegesen bekövetkező lopás vagy koccanás esetén.

KÖZLEKEDÉSSEL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK ZALAEGERSZEGEN

Zalaegerszeget Budapestről az M7-es autópályáról balatonkeresztúri elágazással a 76-os főúton érhetjük el. Az autópályát pályamatrica megvásárlásával vehetjük igénybe és 130 km/h sebességgel közlekedhetünk rajta, míg a főúton 110 km/h sebességgel, illetve a város határában lévő utakon 90 km/h a megengedett sebesség. A városon belül 50 km/h sebességgel hajthatunk bérautónkkal, és fontos, hogy a sebességkorlátozásokon túl egyéb szabályokat is betartsunk. Ilyen például a biztonsági öv bekötése az utazás során és headset használata telefonálás közben.

LÁTNIVALÓK ZALAEGERSZEGEN

A zalaegerszegi városnézést akár a Göcseji Falumúzeum megtekintésével is kezdhetjük, amely hazánk legelső szabadtéri néprajzi múzeuma. A skanzen bemutatja a múlt század népi építészetét, valamint a térség mindennapi életét és használati tárgyait. A múltidézés után kellemes sétát tehetünk a reformkori Deák Ferenc téren, majd belépőt válthatunk az egykori Városháza épületében helyet kapott Göcseji Múzeumba, ahol a város és Zala megye történetével ismerkedhetünk meg. A városnézés után érdemes túracipőt húznunk és ellátogatni az Azáleás-völgybe. Ha tavasszal, nyár elején járunk a völgyben, akkor a különféle színekben pompázó azáleák és rododendron bokrok csodálatos látványában lesz részünk. A hegyvidéki hangulatú völgyben különböző örökzöldek árnyékában pihenhetünk meg, az Aranyoslapi-forrás hűs vízével pedig felfrissíthetjük magunkat. Ha autót bérelünk, ellátogathatunk a közeli Söjtör nevű településre, ahol Deák Ferenc kúriáját belülről is megtekinthetjük. Ha pedig a városra és a zalai dombokra madártávlatból is rá szeretnénk csodálkozni, akkor liftezzünk fel a bazitai tetőn álló 95 méter magas, kilátóként és kávézóként működő TV-toronyba! Bérautónkkal ellátogathatunk a Kis-Balaton környékén található kápolnapusztai Bivalyrezervátumba is, amely vadregényes látványt és programokat nyújt. Zalaegerszegi kirándulásunkat lezárhatjuk egy kis fürdőzéssel a helyi, igen népszerű élményfürdőben.

Zalaegerszegi autókölcsönzés során a város nyugati felében van lehetőségünk a bérautó átvételére, illetve leadására.

FONTOS INFORMÁCIÓK ZALAEGERSZEGI AUTÓKÖLCSÖNZÉS SORÁN

  • Általános segélyhívószám: 112
  • Rendőrség: 107
  • Mentők: 104
  • Tűzoltóság: 105
  • Zalaegerszeg körzetszáma: 06 92